Ilmeisesti sulla on lämmönvaihdin myös lauhteen ja imukaasun välissä? Siis imukaasun lämmitin alijäähdyttimellä?
Eipä ole alijäähdytintä.
Ok, sitten en nää muuta mahdollisuutta noille satasen paikkeilla pyöriviin kuumakaasun lämpötiloihin kuin alhainen höyrystymispaine.
Kun painemittareita ei monellakaan ole niin likimain oikea lauhtumislämpötila on sama kuin lauhduttimelta nestelinjaan lähtevän kylmäaineen lämpötila.
Myös lauhduttimelta lähtevän veden lämpötila on lähellä lauhtumislämpötilaa,meillä ko kylmäaineen ja veden lämpötilaero on n 1 aste.
Mulla lauhtumislämpötila on n. 5K korkeampi kuin menoveden lämpötila, mutta kylmäainekin on eri. R407c:lla kun on 7K liukuma niin hankaloittaa painetasojen arviointia ainoastaan lämpötilamittauksien avulla. Painemittarit ei muuten hirveän kalliita ole, mutta niiden kanssa pitää kyllä olla tarkkana. Painemittarilla on hyvin helppo päästää kylmikset ulos jos vääntelee hanoista miten sattuu. R22 kylmiksellä tosiaan lämpömittarilla saa jo aikalailla tarkasti näitä mittailtua.
Tässä foorumin jäsen ´seppaantin´tekemä entalpia taulukko meidän kylmäainekierrosta

Tossa on musta se probleema, että kuumakaasu menee kuvan mukaan "vain" 75C lukemiin tossa 45C lauhtumislämpötilacasessa. Nyt jos sulla kuitenkin kuumakaasu huitelee yli sadan asteen, eikä ole imukaasun esilämmitystä niin musta käynti näyttää silloin tältä:

Mustalla on piirretty kierto, jossa tulistus on säädetty suht pieneksi. Kuumakaasun lämpötila jää tuonne 75C paikkeille. Syy miksi kuumakaasun lämpötila on tässä sama kuin tuossa seppaantin piirroksessa vaikka lauhtumislämpötila on matalampi, johtuu siitä että arvasin kompuran isontrooppiseksi hyötysuhteeksi 75%, joka on varmaan aika lähellä todellista. Tämän kierron COP olisi RefUtilsin mukaan 4,51. Höyrystymislämpötilaksi arvasin -1C sillä perusteella, että jos keruu on 5C niin 6K tulistuksella saadaan -1C höyrystymislämpötila. Alijäähtymistä oletin tulevan 7K (sitä luokkaa on omassa laitteessa). Todellisuudessa voi olla enemmän tai vähemmän ja se vaikuttaa lämpökertoimeen.
Punaisella sitten hahmottelin kiertoa, jossa kuumakaasun lämpötila olisi 115C. Jos imukaasun esilämmitintä ei ole niin en oikein nää muuta vaihtoehtoa kuin että höyrystymislämpötila on tähän tapaan matalampi. Jos kaikki imukaasun tulistus tehdään höyrystimellä ja keruu on 5C niin höyrystymislämpötilan täytyy olla luokkaa -20C ja tulistusta 25K. Tällöin kompuralle tulee 5C imukaasu ja painetaso on sen verran matalalla, että tulee pitkä puristus ja sitä kautta korkea kuumakaasun lämpötila. COP jää tällä tavalla huomattavasti vaatimattomampaan 2,59 lukemaan.
Varmuudella en voi tietenkään sanoa, että todella mentäisiin tuon punaisen kierron mukaan, mutta en kyllä parempaakaan selitystä keksi, miten kuumakaasu voi olla noin kuumaa ilman imukaasun esilämmitystä. Painemittarilla tämäkin selviäisi...
Mutta jos tosiaan mennään tuon punaisen mukaan niin minä kyllä avaisin paisuntaventtiiliä niin saisi höyrystymislämpötilaa ylös. Tällöin toki kuumakaasun lämpötila laskisi ja sitä kautta tulistuslämpöä olisi vähemmän tarjolla. Se on vähän valintakysymys että kumpi on tärkeämpi: korkea veden lämpötila vai pari pykälää parempi lämpökerroin...
... ja lopulta vielä vastaus siihen paljonko tulistuslämpöä on tarjolla 115C kuumakaasulla ja 38C lauhtumislämpötilalla: n. 20% antotehosta, jos rajoitat kuumakaasun lämpötilan vaihtimen jälkeen sinne 60C paikkeille.