Vasen ylänurkka ei vieläkään ole kohillaan, jää reilusti alle 30 asteen.
Pystyviiva vasemmalla on paineenpudotus ja salamahöyrystyminen jonka loppulämpötila on kiehumispiste imupaineessa. Onko kuvion alaviiva todellisuudessa suora viiva vaiko onko suoruus vain yksinkertaistettu esitys kahden ta kolmen kylmiksen eriaikaisesta kiehumisesta?
ystimenä.
Kommentoidaankohan me nyt samoja datoja? Eli siis toi kaavio, jossa on musta ja punanen kierto ja molemmat menee alle kolmenkympin on siis puuhattu ton kirjotuksen #102 käppyrän mukaan. Siinä käppyrä "kuivaussuodatin" on siis lämpötila ennen paisuntaventtiiliä ja se pyörii tossa 24C paikkeilla. Eikös se kuitenkin ole vasen ylänurkka?
... ja musta kierto on tosiaan painemittauksien pohjalta piirretty (+ lämpötilat imukaasusta ja kylmäaineesta ennen paisuntaventtiiliä). Lisäksi on tiedossa vielä lämpötila paisuntaventtiilin ja höyrystimen välistä, mutta se ei tosiaan näytä olevan sama kuin vasen alanurkka. Eikös tästä ollu joskus puhetta, että se ei ole höyrystymislämpötila senkään takia, että levari toimii nesteenjakajana?
Eikös tuo liukuma ole esitetty log-ph:ssa sillä, että punaiset lämpötilaviivat ovat vinossa? Silloinhan kierron viiva tulee suoraan. Tokihan se varmasti oikeasti vaeltaa jonkin verran, mutta milläs sen sitten mittaisi.
Pekin arvoilla en piirtänyt kuin tuon yhden vastauksessa #102 esitetyn kaavion. Sorry kun tuli taas luomisen kiihkossa piirreltyä noita nopeemmin kun ehti järkevästi jäsentää viesteihin sopivassa järjestyksessä. Täältä löytyy noi kaikki jollain tavalla puolijärkevästi nimettynä (on siellä muutakin rojua):
http://xargo.1g.fi/kuvat/Talotouhut/maal%C3%A4mp%C3%B6/Kuumakaasu 69,6c
Paissarin jälkeen -3.2
Lauhduttimelta 30.9
Höyrystin kompura 6.6.
Miltä näyttää?
Vastataas vielä samaan pakettiin tähän niin saadaan taas mahdollisimman sekava viesti. Eli tässä mun näkemys näillä arvoilla (COP 3,91):

Taas on lähdetty siitä oletuksesta, että höyrystymislämpötila käyttäytyy samalla tavalla suhteessa lämpötilamittaukseen paisuntaventtiilin jälkeen kuin omassa masiinassa. Lauhtumislämpötilan hain sillä oletuksella, että isentrooppinen hyötysuhde olisi 60% ja iteroin niin, että kuumakaasun lämpötilaksi tulee tuo 69,6C. Alijäähtymisen arvasin siitä kun tunnetaan lauhduttimelta lähtevän veden lämpötila, dT ja jonkinlainen arvio lauhtumislämpötilalle niin arvasin, että alijäähtyminen jää saman verran vajaaksi kuin lauhtumislämpötila ampuu yli lauhduttimelta lähtevästä vedestä.
Mulla itseasiassa lauhduttimelta lähtevällä vedellä ja lauhtumislämpötilalla on suurempi ero kuin tässä. Ideaalitapauksessahan ne olis samat. Samoin vasen ylänurkka olisi sama kuin lauhduttimelle tuleva (kylmä) vesi, mutta käytännössä ei päästä ihan niin alas. Tietysti jos on alijäähdytin niin hyvin voidaan mennä alemmaksikin.