Sähkömiestuttavani oli sitä mieltä, että kannattaisi vaihtaa koko ylikuumenemissuoja. Sanoitte, että viallinen toiminta johtuisi korkeasta käyttöveden lämmöstä mutta kun nyt sitä on laskettu ja silti kontaktori ei vedä eikä vastus mene päälle.
Kyllä ihan asiallinen mielipide.Olisi kuitenkin helppo testata ensin tuon ylikuumenemissuojan toiminta jos sen irroittaa ja mittaa liittimien 1-3 välin ohmilla niin siitä näkisi pysyykö kosketin auki myös huonelämpötilassa.
Kunnossa olevassa kosketin liittimissä 1-3 menee kiinni.
Siinä on kiinteästi nestekapillaari anturi joka on paikoillaan ollessa vastuspaketin keskellä olevassa anturitaskussa varaajan vesitilassa ja tulee mukana ulos kun ylikuumenemissuojan irroittaa.
Jos liittimien 1-3 väli menee kiinni huonelämpötilassa niin sitä voisi lämmittää esim hiustenkuivaajalla varovasti puhaltamalla niin jossain lämpötilassa kosketin avautuu.
Liian kuuma puhallus rikkoo ylikuumenemissuojan,eli max 100 asteeseen tohtii kuumentaa.
Tuossa on myös toimintalämpötilan säätöruuvi jossa 1-5 asennoilla voidaan valita toimintalämpötila siten että 1 on alhaisin ja 5 on korkein,sen voisi myös testata.(Seppantin valokuvassa näkyi olevan kohdassa 5)
Kannattaa laittaa ylikuumenemissuojaan tulevat johdot vaikka sokeripalaan siksi aikaa kun testausta tehdään niin lämpöpumppu voi olla päällä eikä talo jäähdy turhaan.Voisihan tuossa tietysti testata myös vastuksen kontaktorin K3 toiminnen helposti kun laittaa ylikuumenemissuojan johdot yhteen sokeripalassa niin silloin kontaktorin pitäisi vetää kun lasiputkisulake avataan.Tämän testin jälkeen kannataa johdot laittaa erilleen sokeripalassa.Myöskin tuon ylikuumenemissuoja/termostaatin tämänhetkinen asetus voi vaikuttaa jos säätöruuvi on pienimmässä (1) asennossa.
Jos testauksissa selviää että ylikuumenemissuoja on varmuudella rikki,eli liittimet 1-3 väli pysyy auki säädöistä eikä kapillaarin lämmitys/jäähdytys vaikuta mitään niin sitten vaan uutta tilaamaan.Lämpöpumpun voi antaa käydä vaikka ylikuumenemissuoja puuttuu koska ilman sitä ainoastaan vastus ei toimi.Voi myös käyttää mallina vanhaa ylikuumenemissuojaa kun etsii uutta tilalle.
Nämä testaukset ihan vaan sentakia että sekin keljuttaa jos hankkii uuden varaosan eikä alkuvika (K3 ei vedä) häviä vaan vika onkin muualla.Luultavasti ainakinLämpöässältä saa noita varaosana tai ainakin malli ym tiedot tai sähkönumeron joilla voi tilata paikallisesta LVI huoltoliikkeestä.
Kokonaistilannehan teillä vaikuttaisi olevan se että suuri sähkönkulutus johtuu lämpöpumpun säädöistä joihin varmaan saat opastusta täältä niihin perehtyneiltä ja osaavilta jäseniltä.Lämmitysvastus on varsinaisesti varalla jos lämpöpumppuun tulee sellainen häiriö ettei sitä voi käyttää niin sitten lämmitys hoituu vastuksella.Lämmitystehoa tuossa Lämpöässässä näyttää oleva vaikka muille jakaa niin tuskin tulee niin kovia pakkasia että tarvitsisi vastusta lisälämmön tuottamiseen.