Tässä Lämpöässän varaajassa ei mielestäni ole mahdollista että alavaraajan lämpötilaa lasketaan taloudellisemman lauhtumislämpötilan alueelle jos sisävaraajassa halutaan yli +50 asteista käyttövettä.
Koska käyttöveden lämmitys tapahtuu varaajan seinämän läpi niin vastaavasti käyttövesivaraajan lämpö siirtyisi takaisin alavaraajaan päin jos se jäähtyy tai säädetään normaaliselle lattialämmitysveden lämpötila-alueelle.
Eli käyntijakson aikana ulkovaipan lämpötila on nostettava +50asteeseen tai yli koska ulkovaipan vedestä lämpö siirtyy käyttövesipuolelle seinämän läpi.
Jos halutaan +50 asteista käyttövettä niin ulkovaipan lämpö ja lauhdutuslämpötila on nostettava samoihin astemääriin.
Tämän takia myös kompressorin ottoteho on tehoalueen ylärajoilla.
Koska alavaraajan vesitilavuus on varsin pieni niin lattiakierron paluuvesi jäähdyttää alavaraaja nopeasti ja siitä seuraa lyhyet käyntisyklit.Vaikka käynninohjaus asetuksia on kiitettävästi niin uskoisin ettei niillä ihmeempiä muutoksia ole saavutettavissa yllämainittujen varaajan ominaisuuksien takia.
Käyntisyklien pidentämiseksi muuttaisin shuntin toimintaa siten että se olisi auki vain käyntijakson aikana ja seisontajakson aikana kiinni.
Samaan tapaan kuin "hullunkierto" joissakin järjestelmissä.
Silloin voisi hyödyntää lattialaatan lämmönvarauskapasiteettia jota tällä Lämpöässän varaajalla ei juurikaan tapahdu koska shuntti pitää lattialaatan veden käyrän mukaisessa arvossa.
Samoin kaikki kierto alavaraajassa pysähtyisi seisontajakson ajaksi.
Että näin sen näkisin

