Siis käyttöveden teon aikana vettä voi tulla käyttöveden varoventtiilistä - ei lämmitysveden. Käyttövesi laajenee sitä lämmitettäessä ja kun kaikki hanat ovat kiinni - eikä käyttöveden puolella ole yleensä paisunta-astiaa - paine nousee veden laajetessa.
Tuo uudemman WPC:n sisällä oleva varo lienee lämmitysveden (vai onko?). Lämmitysveden varoventtiilistä ei pitäisi oikein mitoitetussa järjestelmässä normaalissa toiminnassa tulla vettä.
Käyttöveden varoventtiili on yleensä syöttöryhmän yhteydessä siinä, mistä kylmä vesi tulee sisään lämpöpumppuun (pumpun kotelon ulkopuolella). Nykyään ei taideta yleensä laittaa painemittaria käyttöveden puolelle. Tosin syöttöryhmissä on useimmiten yhde, mihin painemittarin voisi laittaa (tai jälkikäteenkin lisätä, jos on alunperin tulpattuna). Käyttöveden varoventtiilin avautumispaine on yleensä 10 bar. Lämpenevä vesi varaajassa laajenee sen verran, että paine nousee tuohon 10 bariin ja varoventtiili alkaa päästää tippoja pitääkseen paineen rajan alla.
Lämmitysveden suhteen itselläni on liian pieni paisari ja ulkoinen varoventtiili käy ruikkimaan talvella, kun paineet nousee.
En tiedä sisäisestä, voi ollakin pelkästään lämmitystä varten.
Sain muuten äsken kaivettua sen ylivuotoletkun esiin koneen takaa. Piti käyttää kaukalopallomailaa ja muovikeppi/henkarinkoukku -yhdistelmää.

Tuota käyttöveden varoa oon vain miettinyt, koska mitään ulkoista meillä ei ole ja muistaakseni manuaalissakin lukee jotain siihen viittaavaa. Tai pitäisi olla joku paineen alennin tms. varoventtiilisysteemi.
Pitäisikö tässä nyt sitten oikeasti asentaa käyttövedelle varoventtiili?
Onko näitä muilla käytössä?
Joskus esim. suihku on saattanut laskea muutamat tipat lattialle. Onko tämä siis seurausta siitä, että kun käyttövettä lämmitetään, niin paine purkautuu sitä kautta ulos? Ja aina kun käyttövettä tehdään, niin paineen vaihtelu tuntuu hanoissa, kun niitä avaa.