Mitä tuommoinen vastus tekee, "huijaako" se pumppua luulemaan että ylävaraajassa on esimerkiksi 48 astetta kun se todellisuudessa on 40 astetta tms.
Joo,kyllä se narraa pumppua,pumppu lukee vain ohmiarvoa ja anturin ohmiarvo muuttuu lämpötilan mukaan.Lisävastuksen rinnan- tai sarjaankytkennällä voi ohmiarvoa muuttaa ilman että veden lämpötila muuttuu tai päinvastoin.
Lähinnä itseä kiinnostaisi tuollaisen avulla saada Ala_min arvoa vieläkin alemmaksi kuin 30 astetta, eli onnistuisiko se tuollaisen vastuksen avulla, pumppu luulisi että on alavaraajassa 30 astetta, vaikka oikeasti on esimerkiksi 27-28 astetta?
Koetin tuollaista laskeskella,aika kimuranttia on.Helpointa olisi katsoa yleismittarilla

Vastuksien laskukaava,keskimmäisellä kaavalla voi laskea kahden rinnankytketyn vastuksen ohmimäärän.
http://www.kolumbus.fi/~mirian77/laskurit/rinnansarjat.htmJos tuo kuva alla on oikea niin ala_min vastuksen rinnalle pitäisi kytkeä 100 kilo-ohmin vastus.Värikoodi tuolle on ruskea-musta-keltainen.
Kun varaajan veden lämpö on 27,5 astetta niin Ouman luulee sen olevan 30 astetta.
Vastuksen tehonkesto voi olla 0,25-0,5W tai suurempi.
Kannattaa laittaa myös 0-1 kytkin vastuksen kanssa sarjaan niin sillä saa tarvittaessa palautettua alamin anturin normaalin arvon.
Laskin tuon allaolevan kuvan perusteella että 27,5 asteen ohmimäärä olisi 9000 ohmia ja jos vastusarvoksi halutaan 30 asteisen veden ohmimäärä niin vastusarvoksi pitäisi saada 8064 ohmia.
Kun 9000ohmin vastuksen rinnalle kytketään 100K ohmin vastus niin vastusarvoksi tulee 8256ohmia laskennallisesti,käytännössä vakiovastusten tarkkuus on 5% jos alin värirengas on kullanvärinen ja 10% jos se on hopeanvärinen.
Toleranssia siis tulee reilusti joten tarkempi ohmimäärä saadaan vain mittaamalla .
Toivottavasti ajatus ja laskelmat meni oikein

Periaatekytkentä
