Pumppu säätää lämpötilaa ulkolämmön ja myös lattiapiirin paluun mukaan.
Huone-anturi auttaa tasaamaan voimakkaita lämpötilavaihteluita, esim.eilen ulkolämpötila putosi muutamassa tunnissa 11.5->5.5, mutta sisälämpötila putosi vain 0.4 astetta. Pumppu käynnisti lämmityksen ennakoiden 23.8 asteessa, kun meni alle pyynnin 24 astetta.
Lämpö siirtyy aina lämpimästä kylmään päin. Myös huoneilmasta lämpö siirtyy lattiaan kun takkaa lämmittämällä lämpötila nousee. Pumppu saa tiedon lattiapiirin paluulämpötilasta, joka ei takan ansiosta laske niin paljon kuin ilman takkaa. Tällöin pumppu vähentää lämmitystä automaattisesti. Ei siis tule tilannetta että pumppu lämmittäisi samaan tapaan ja sisällä lämpö nousisi muutaman asteen.
Termostaatit ovat maalämpötalossa turhia, osaahan ittse pumppukin tuota lämmitystä säätää vaikkei iilmeisesti inverter olekkaan. Kannattaa ruuvata termarit pois käytöstä, säätää lattian pinnat tasaisiksi jakotukilta lattiapiirien virtausta säätämällä . Halvalla laserlämpömittarilla voi tarkistaa että llattian pintaämpö on tasaista ja sitten keskeltä huonetta lämpötian tarkistus normaalilla lämoömittarilla ja tarvittaessa, esim. isot ikkunat huoneessa voi joutua jakotukilta säätämää lisää virtausta = lämpöä.
Lattiakierto kannattaa pitää aina päällä niin takan lämpö siirtyy tasaisesti ympäri taloa, niinkuin se huoneilman välityksellä muutenkin siirtyy.
Itsellä meni eilen pumpulle huimat 3 kWh sähköä kun takkaa oli poltettu yksi vajaa pesä, n. 5kg puuta.
ilman termostaatteja MLP:llä kulutus on ollut 3500kWh/vuosi, luulisin että laskee jonkin verran jos takkaa jaksaa polttaa. Puunpolton kilowatit joutuu jakamaan viidellä kun tuota säästöä mlp:n kulutuksessa laskee. 100kWh säästö mlp:n kulutuksessa on 150 kg halkoja, jos isoa säästöä hakee niin alkaa tuo puunpoltto käymän työstä
