Sain vihdoinkin lisättyä valloxin lokituksiin lämpötilojen lisäksi myös virrankulutuksen. Tältä näyttää meidän huushollissa yläpohjan lisäpuhallusten jälkeen käyrät pakkasyönä:

Poiston ilmamäärä on yritetty saada mahdollisimman lähelle 44 l/s, joka olis meillä se normaali 0.5 kertaa tunnissa vaihtuva sisäilma asuintiloissa. (valloxin nopeus 3 hieman tuunattuna)
Nakke, saako valloxin omista lokituksista noin tarkkaa kuvaa lämpötiloista, nuo on otettu raakana valloxin RS485-väylältä?
Sulatukset nakuttaa tasaiseen aina kun ulkoilman anturi näyttää alle -10. Sulatusmuotona on tulopuhaltimen pysäytys (näkyy ottotehon käyrästä hyvin),
koska tuo peltiä kääntelevä sulatusmuoto jäädytti koneen parissa päivässä aika perusteellisesti.
Kuvista näkyy myös hyvin kuinka minuutin välein tapahtuva ottotehon lokittaminen on auttamatta liian hidasta jotta lämmitysvastuksen todellisen kulutuksen saisi mitattua. Tulokäppyrän värähtelystä näkee että 10-asteen asetuksella vastukset tulee mukaan n. -19-asteessa, mutta ottotehoon nuo piikit osuu vain silloin tällöin. Käyrässä näkyvä kulutus on laskettu ihan oikeasta kulutuksesta, eikä noista tehoista.
Eipä itseänikään ole Valloxin vaihto pikkukuutiokoneesta venytetyn kuution malliin kaduttanut. Ilma vaihtuu, vedontunnetta ei ole ja kulutus pahimmillaan (muutamana päivänä vuodessa) n. 1kWh/vrk.
ps. 2+2 taloudessa pyörii pesukoneet melkein jatkuvalla syötöllä ja valoja + tietotekniikkaa on enemmän kuin Pohjois-Koreassa, mutta silti oli helmikuun kokonaiskulutus alle 1Mwh, tosin tiukille meni 997,4kWh
