Ja tähän taas auttaa se että kiertopumput ovat "täysillä". Meillä on mlp:n sisäisen pumpun lisäksi myös öljyajoilta oleva ulkoinen kiertovesipumppu joka on III-teholla (65W) kun pakkasta on enemmän kuin -10. Meno- ja paluupuolen dT on vain 4 astetta mutta patterit ovat paljon tasalämpisemmät kuin pumpun ollessa ykkösteholla (30W). Tosin epäilen hieman sitä pumpun paluulämpötilan mittausta. Täytyisi tarkistaa se joskus putken pinnasta.
Täällä kävin vähän säätelemässä. Lämpökäyrä 3, korjaus +7.5. Löysin ohjekirjasta valinnan jolla saa säädettyä meno maks arvoa. Se arvo 40C, eli suurin laskettu menolämpötila olisi 40C. 40C ei tietysti ihan huippu pakkasille riitä, mutta täytyy seurailla.
Kiertovesipumpun teho III 90W. Grundfos ups 15-60 s0 130
Samaa 4 asteen dT:tä sain täälläkin nyt -7 pakkasella.
Meno pattereille 44C, paluu pattereilta 40.5C.
Kävin katselemassa nyt lukemat kun asteminuutit oli laskeneet. Astem. +100 -> +1, käynnistys arvossa -5, eli kahden minuutin päästä.
Meno pattereille 36, paluu pattereilta 34.7. Tuossa on enää 1 asteen dt, vaikka kiertovesipumppu onkin jatkuvasti samalla nopeudella.
Eli tuo 4C dt on varmaan ihan hyvä.
Täällä on kaksiputkikytkentä ja yksi kiertovesipumppu vain.
Mihin mahtaa perustua esim. Niben suosittelema 5 ”C dT patterikierrossa? Onko se mahdollisesti. kvp:n ottotehon optimointia tai jotain muuta?
Itse en kyllä tiedä, mutta tulisi mieleen että jos maalämpöpumppu lämmittää vettä 5C, niin patterit kuluttaisi sitten tuon 5C veden yhden kierron aikana pois.
Täällä maalämpöpumppu lämmittää vettä ensin 6 C, mutta hetken päästä tehot vähän hyytyy ja lämmittää enää 5C.