"Mitä tarkoitat sihinä äänellä ja mistä komponentista se tulee?"
Se tulee kompressoria suojaavasta alipäästösuotimesta ja se on sihinää ei vinkunaa.
"TaMu lienee siis sinun itsesi asentama ja laitteen valmistaja ei liittyne siihen millään tavoin?"
Se on tosiaan jälkiasennus ei Geopron laittama.
"Millaisia etuja olet mielestäsi saanut TaMu:sta ja oletko niitä mahdollisesti tilastoinut?"
- Kesäaikaan kun lämmitystä ei ole, laite tuottaa liikaa tehoa suhteessa manttelivaraajan lämmönsiirtokykyyn käyttöveteen. Tästä seuraa paineiden nousu ja se niin sanottu haitallinen kompuran koksaantuminen.
Taajuutta/tehoa alentamalla lämmöllä on enemmän aikaa siirtyä. 5 Hertsin pudotus on aika vähän, mutta sekin kyllä näkyy Ouman trendissä.
Ensi kesänä taajuutta on tarkoitus pudottaa enemmän ja käyttää hetki alussa ja välillä vähän isommalla taajuudella scrollin voitelun takia. Copeland kun suosittaa vain 45Hz minitaajuudeksi.
- Pitkän jäätymisherkän maaosuuden vuoksi talviaikaan säädän tehoa suuremmaksi jotta käyntiaikojen väliin jää riittävä taukoaika. Taukoaikana maapiirin pumppu on päällä jolloin lämpöä siirtyy kaivon alaosasta yläosaan.
- On tuossa muitakin suunnitelmia optimoinneille välikeleillä, mutta niille ei ole välttämättä tarvetta puskurivaraajan takia.
"Itse tiedän yhden maalämpöpumpun johon käyttäjä asensi aikoinaan TaMu:n ja siitä ei tullut kuin haittaa ja lopuksi komprsserivaurio."
On tuota hajoamista odoteltu, ei vaan ole hajonnut.
"Kiinnostaisi tietää enempi projektistasi ja mittaustuloksista."
Ehkäpä vielä laitan.