En usko että siitä on mitään hyötyä. Voi vaan aiheuttaa lisää ongelmia. Jos patterit pärjäävät pienemmälläkin lämmöllä niin sitten lämmityskäyrää alaspäin.
Ainoat konkreettiset toimenpiteet mikä auttaa koneen jaksamiseen pidempään taitavat olla toimet mitkä vähentävät energian kulutusta. Tällöin se tarkoittaa lähinnä ilmavuotojen tsekkaamista läpi ja mahdollisesti puhallusvillaa. Vuotoilmat voivat kasvattaa energian kulutusta melkoisesti. Suuren lämpötilaeron takia talossasi painesuhteet on nyt todennäköisesti niin että yläkerrasta "puhaltaa" ulos ja alakerraas taasen puhaltaa sisään. Yläkerran ilmavuodot ovat tärkeämpiä. Miten ilmavaihto oli hoidettu? Jos savupiipusta pääsee jostain syystä lämpö karkaamaan niin savupiippuefektin takia sieltäkin mahdollista mennä harakoille melkoisesti energiaa joskus huomaamattakin.
Oliko yläpohjaan lisätty eritystä?
Sepä tässä onkin, kun en voi laittaa suoran piirin 1 käyrää alemmas.
Piiri 2 kun määrää senkin lämpötilan, vaikka onkin shuntattu piiri.
Tästä ongelmasta selitin joskus aiemmin, että piiri 2:n lämpötila mitataan menoputkesta ja piiri 1 taas puskurin alaosasta.
Ja piiri 1 ottaa myös käyränsä sen saman paluuveden lämmön mukaan, jonka anturi on siis puskurin alaosassa.
Eli jos vaikka piirin 1 paluuveden pyynti olisi 35 astetta ja piirin 2 menoveden pyynti 40 astetta, niin tällöin tämä 40 astetta tulee piirin 1 pyynnöksi myös.
Ja kun en ole vielä tänä talvena nähnyt, että verkostoon lähtisi edes 50 asteista vettä, niin siksi ihmettelen mihin ne tehot häviävät?
Sen nyt huomasin, että kun olen koko ajan toitottanut, että puskuria pitää ladata hitaamalla nopeudella, jotta kerrostuu hyvin, niin nytpä olen joutunut laittamaan puskurin latauspumppua kovemmalle. Muuten ei tehot riitä enää.
En ymmärrä miksi tämä tulee vastaan kovemmilla pakkasilla?
Vai johtuuko siitä, että jos lataan suuremmalla meno-paluun erolla (hitaammalla nopeudella), niin tällöinhän lauhdutinkin joutuu nostamaan lämpöjä ylemmäs ja tehot alkaa sen takia loppumaan?
Nyt kun latauspumppu on kovemmalla, niin tauot jää väkisinkin siihen 20 minuuttiin.
Sitä olen myös miettinyt, että jos tuolta shuntatusta piiristä 2 ei tulisi niin viileää paluuvettä puskurille, niin toimisikohan paremmin?
Eli jos olisi vain yksi piiri koko huushollissa. Nythän sieltä tulee väkisinkin viileämpää vettä takaisin puskurille, vaikka piiri 1:stä palaa tietenkin kuumempaa. Ne kun sekoittuvat samaan putkeen ennen puskuriin paluuta.
Mutta ei tuo nyt käytännössä ole mahdollista tehdä...
Joo, talo on varmaan harakanpesä. 20 cm villaa katolla, sisänurkat on kylmät, ikkunoista tulee kylmää. Ei nyt suoranaisesti vedä ja kolme lasiakin löytyy, mutta ovat kuitenkin vanhat ikkunat. Takassa on pelti kiinni, mutta kai sieltä silti jotain virtaa ulos.
Painovoimainen ilmanvaihto talossa. Yksi päivä huomasin, että poistoventtiileistä pöhöttääkin sisälle! Ei kun venttiiliä kiinni!
Kunnon tuloilmareikiä ei ole. Olen miettinyt, että pitäisikö sellaisia tehdä ja varustaa vaikka jollain Mobairilla, auttaisiko hallitumpi ilman sisääntulo poistamaan vedon tunnetta?
Vai tuoko se taas sitten vaan enemmän kylmää sisään?
Mutta kun talo on mikä on ja oltiin ostavinaan täysteholaite, niin en haluaisi heti laittaa lisää rahaa talon eristämiseen. Tarpeeksi velkaa jo nyt!

Vaikka tiedän, että 20 cm villaa katolla ei kyllä riitä mihinkään...