Itsellä on myös kolme jakotukkia rinnakkain. Talossa kaksi ja tallissa vielä yksi oma.
Talossa lattialämmitys on noin 170m2 alalla ja tallissa 83m2 alalla. Putkea on vielä reilusti koska on pienempää 16mm putkea. Yhteensä tuota putkea taisi olla noin 1,1km. Talliin lämmitys tulee menemään noin 25m kanaalia pitkin 28mm putkessa. Tallikin olisi jo valmis mutta lämmitystä tuonne ei ole vielä kytketty.
Mulla on jokaisen jakotukin edessä linjasäätöventtiili. Ja jokaisessa lattialämmityspiirissä on tukissa vielä oma virtausmittari mistä on helppo todeta säätöjen vaikutus virtaukseen. Linjasäätöventtiileille on lattialämmityssuunnitelmassa esisäätöarvot minkä mukaan ne ainakin aluksi ruuvasin. Taisin sitten vielä säätää hiukan että sain todellisen virtauksen tukkien välillä sellaiseksi kun halutaan.
Tuollain kieputtelin omat putket.

Ja tuossa on oman lattialämmityssuunnitelman esisäätö arvot sekä tavoilteltavat virtaukset.

Itsellä virtaukset ovat joka piirissä ilman tallia noin 1,5 kertaa suuremmat kuin mitä suunnitelmassa on.
Vaikka tallia ei olekaan kytketty niin mlp nakutti yli neljätuntia yhteen soittoon vakioasetuksilla kerrallaan. En edes saa käyntiaikaa lyhyemmäksi kuin ~1h 20min. Laatta imee niin hyvin lämmön ja paluulämpötila nousee niin hitaasti.
Ihan vertailun vuoksi suljin olohuoneen ~41m2 kaksi lattialämmityspiiriä kokonaan. Käyntiaika putosi välittömästi 20 minuttiin(tunti pois!) koska paluulämpö nousi niin nopeasti kun ei ollut paikkaa minne lämpö olisi 10kW pumpusta lähtenyt. Tästä voi sitten vetää johtopäätökset mitä piireissä olevat termostaatit käyntiajoille tekevät...
Laitan vielä muutaman lainauksen muiden kirjoituksista mitkä voin todeta hyviksi ja paikkansapitäviksi
"Linjasäädöillä jaetaan esimerkiksi jakotukkien välinen suhde sopivaksi ja taataan se, että kaikki piirit voivat luovuttaa lämpöä tarpeeksi. Piirikohtaisella sitten säädetään piireittäin lämpötilat sopivaksi. Lisäksi piirikohtainenkin säätö toki vaikuttaa muitten piirien virtaukseen, mutta jos ollaan lähtötilanteessa lähellä toimivaa tilannetta, niin hienosäätö ei merkittävästi aiheuta kokonaisuuteen ongelmia.
"Eli kun lämmityskausi tästä pääsee kunnolla vauhtiin niin laita kaikki termostaatit maksimiin. Säädät pelkällä käyrällä sisälämpötilat kuntoon kaikilla käyrän alueilla (ja viitseliäisyydestäsi riippuen voit myös opiskella jakotukin virtausten säätöä mahdollisesti). Sitten kun sisälämmöt pysyy hyvinä kaikissa ulkolämpötiloissa, voit ottaa termostaatit taas käyttöön jos näet sille tarvetta. Jos näet tarvetta, että joskus pitää saada tavallista lämpöisempää termostaateista säätämällä, voit nostaa koko käyrää tasaisesti vaikka asteen tai kaksi ylemmäksi. Tämä lisää kuitenkin kulutusta ja käynnistysten määrää hieman."
Se että urakoitsija on säätänyt jotain ei tarkoita että ne ovat oikein/parhaalla mahdollisella tavalla.