>Pumppu käy taukoamatta ja on käynyt itseasiassa jo pidemmän aikaa pakkaskeleillä lähes tauotta.
Selvästikin pumppu ei saa revittyä riittävää lämmitystehoa kaivosta.
Kannattaísiko pumppu pysäyttää pariksi vuorokaudeksi, että kaivo voisi toipua - tai ei ainakaan jäätyisi enempää, josko putket eivät olisi vielä menneet lyttyyn liian pahasti. (voisiko lyttäytyneitä putkia pelastaa paineistamalla esim.10bar)
Omannissahan on erikseen 'Osateho' / 'Täysteho' valita. Mitä tuon Osateho-valinnan takana on? Voisiko sieltä asettaa vastukset päälle (esim. aina kun ulkolämpötila on alle -10C), ettei kaivo kuormittuisi jatkuvasti?
HooTeen tilanteessahan pirttiin pitää saada lämpötehoa lisää ja vähentää kaivon kuormitusta.
Perusongelma on lämpökaivo, ja siihen nähden liian tehokas lämpöpumppu. Ko. pumppu pystynee tuottamaan 11-12kW tehon, jolloin se on repinyt kaivosta lähemmäs 200kWh/vrk lämpöä - koska käy kokoajan.
Meillä on sama laite, suurin piirtein samankokoisessa talossa. Kaivoa on porattu kiveen 190m ja putkea siellä on 180m. Pumppu käy meillä jatkuvasti kun ulkona on alle -29C, sisälämpötilalla +22C
Korjaavat toimenpiteet:
A) Mikäli olet vakaasti päättänyt vaihtaa pumpun

Hanki selvästi pienempi tehoinen <8kW, jolloin pakkasjaksot hoituvat sähkölämmityksellä (ei kylläkään taloudellisesti suositeltava v-ehto), mutta kaivo pääsee vähemmällä.
B) Oikea tapa. Hommaa lisää lämmönlähdettä. Syvennä nykyistä kaivoa - mikäli onnistuu, tai toinen lisäkaivo rinnalle.