Reilut pari vuotta tullut asuttua ko. pumpun omaavassa talossa ja käyttövesikapasiteeti lisääminen tuli nyt aiheelliseksi. Hameväki meni porukalla kylpyyn kun en ollut paikalla ja sillä saivatkin sitten olla sen aikaa että pumppu jaksoi tehdä lämmintä vettä kylvyn jälkeistä suihkuttelua varten

. Yleisesti ko pumpun kanssa on kyllä saanut olla tarkkana suihkuttelujen kanssa. Jos ammetta on halunnut täyttää, on pitänyt käytännössä kävellä pumpulle ja laittaa sähkövastus ja korotusohjelma päälle. Jotta avio-onni säilyisi myös jatkossa, asialle täytyy tehdä jotain.

Olen tähän asti pitänyt pumpun ohjauksen pelkällä kompressorilla pl. kovimmat pakkaset, koska Ouman 202 tuntuu ohjaavan välillä sähkövastusta turhaan päälle. Käsitykseni mukaan pumpun ei pitäisi päätyä ikinä tilanteeseen, jossa käyttöveden lämmitys tapahtuu pelkällä vastuksella kun tavoitelälpötilaa haetaan (pl. korotus yli 55 asteen). Korjatkaa toki jos olen väärässä.
Talossa on 168 lämmintä neliötä ja puolilämmintä noin 65. Asukkaita on kaksi aikuista ja kaksi pientä lasta. Käyttövettä kuluu vuositasolla noin 160 kuutiota ja sähkön vuosikulutus pyörii 14 000 kwh:n tasolla. Kuten alussa mainittu, talossa on amme. Pitkähkö pohjustus, mutta sitten asiaan:
Mikä on/voisi olla paras ratkaisu ko. pumpun rinnalle käyttöveden kapasiteetin lisäämiseksi siten että
1. Lämpimän käyttöveden määrä saadaan turvattua
2. Sähkön kulutus nousisi mahdollisimman vähän
3. Kokonaisuus olisi mahdollisimman edullinen (itsellä ei ole kykyä asennuksia tehdä)
4. Jäisi vielä mahdollisuus myöhemmin liittää ko. systeemiin aurinkokeräimiä. Käsitykseni mukaan tämä ei välttämättä taloudellisesti kannata, mutta ajatus "ilmaisesta" energiasta kiehtoo. Ja toisaalta kun tässä vaiheessa joka tapauksessa investoin järjestelmään jotain, niin investointia tarvittaessa hieman kasvattamalla voisi järkevän hintainen mahdollisuus aurinkoenergiaan käyttöönottoon syntyä.
Teknisessä tilassa ainoa rajoittava tekijä on oviaukon koko, muuten tilaa erinäköisille ratkaisuille löytyy.
Mielipiteitänne odottaen...