Jeps,
olet oikeassa, mutta kun ajatuksena olisi ollut maalämpöpumppu eikä sähkölämmitin

Veden höyrystäminen on energiaa vievää hommaa, mutta kun se energia ei katoa mihinkään, se mikä höyrystyessä kuluu vapautuu kondensoituessa. Mökki on 310 m3 ja lämpösiirtymät 90w/°C eli jos 40 °C lämpötilaero niin pitäisi mennä noin 3,6 kw lämpösiirtymään ulkoilmaan. Koneellisesta ilmanvaihdosta huolehtii Enerventin LTR-3 pyöriväkennoinen IV-kone jonka hyötusuhteeksi uhotaan 86 %, joten noin 4 kw jos kone tuottaa niin -25 °C kohdalla pitäisi IVT:n tehot olla syöty.
Ongelma tuon koneen toiminnassa on sähköavusteisuus, eli ensin sähkövastukset päälle ja sitten autetaan kompressorilla hieman, eikä toisinpäin. Kun tiputan vastukset pelistä niin ei ole kuin kompura jäljellä ja sillä saa tulla toimeen, loput hoidetaan sähkölämmittimellä eli ensin pumppun tehot ja sitten apuja kaverilta korvaamaan loput.
Kerron myöhemmin paloiko mökki vai hermot pelleilyyn

En haluaisi tuota IVT:tä hylätä, koska siinä on sisäisesti maakylmä. Aktivoin sen kun tarvitsen poistopuhaltimella ja muutamalla metrillä kierrekanavaa. Tosin saahan ne romut purettua ja kasattua erillisiksi toisen pumpun yläpuolelle, siellä on reilusti hukkakorkeutta käytettävänä. Nyt poistopuhallin aktivoituu kun kompura on käynnissä ja puhallin sammuu kun kompura sammuu, muutoin pumpataan lämpöä takaisin maahan hukataan vaivalla saatu lämpö ketuille. Se kun ei jää edes sinne kaivoon, maassa on kova veden paine ja lämpökaivo valuu yli vettä eli oletus on että kaivo pysyy koko talven noin 4 - 5 °C tietämillä vaikka lämpöä keräisi enemmänkin.
Minulle tämä on lyhyt oppimäärä termodynamiikkaan että osaa sitten tulevaisuudessa tehdä fiksummin.
Pikku-eetu