Mulla meni nyt kun oli kovia pakkasia 9 päivän ajan meno kaivolle -4,8 paluu -2,0 ja pumppu kävi 9 päivää ilman taukoja. Nyt heti kun helppas sen verran että pumppu otti tauon niin pidin nesteen kiertämässä ja se tasaantuu 40 minuutin tauon aikana 0,4 plusasteeseen eli on siellä kaivossa plussaa vaikka pakkasnestettä tulee pumpulle. Ei siis vissiin ehdi lämpö johtua putkeen kun pitää tuollaista reilun parin asteen eroa kaivon veden ja kiertävän liuoksen välillä.
Tuo muuten tasaantui tulo +0,2 meno +0,6 astetta joten onko lämpöantureista jompikumpi pielessä vai lämmittääkö se pysähdyksissä oleva pumppu tuon verran kuitenkin?
Ja ikäväkseni huomaan että mulla ei oo mikään "kuin störmsössä" kaivo lämmönjohtavuudeltaan.
Tuosta nibe 1217 pumpusta oli edellisellä omistajalla hajonnut molemmat kaivon lämpöanturit ja ne oli vaihdettu. Kaivolla palaava näytti silti 1 asteen liikaa. Piti parannella ja tiivistää anturin eristeet, niin nyt näyttää asteet samaa.
Tulo +0.2 varmaankin on ihan tarkka, mutta paluu näyttäisi 0.4 astetta liikaa? Jos olisi noin niin kaivolle paluu -5.2 ja koneelle -2. Tuo 0.4C asteen heitto on kumminkin hyvin pieni.
Keruuputki tosiaan taitaa eristää sen verran että kaivon ja keruunesteen välille tulee 2C lämpötilaero.
Täällä kaivosta tulee alussa +4 ja siitä hyytyy +3 ja +2. Eli sama 2 astetta laskua. Paluu kaivoon -1 ja erikoistapauksessa -2. DT 3 tai 4 astetta (4/0, 3/-1, 2/-1). 245W pumppu pyörii täysillä.
edit:
Jos ajatellaan että kaivon vesi voi kyllä vaihtua, mutta kallioperä ei voi talven aikana muuttua lämpimämmäksi. Taitaa olla paremminkin niin että kallion lämpötila voi talven aikana vähän kerralaan jäähtyä koska vesi ottaa kalliosta lämpöä.
Kesällä sitten halutessaan kalliota voi elvyttää "kuumalla" vedellä, jos käyttää esim talon viilennystä. Elvytyskään ei taida tehota jos kaivossa on veden virtausta ja lämmitetyt vedet valuu harakoille
