^ kiitos linkistä ja luen tuostakin infoa.
Muutamia sekalaisia kysymyksiä tässä, osa liittyen kesäajan/kevään lämmitykseen. Ulkoista menovesianturia urakoitsija ei asentanut, olisiko ehdottomasti syytä asentaa? Siis se joka määrittää puskurilta lähtevän menoveden? Patteriverkostossa on erillinen Wilon kiertovesipumppu ja lämpöpumpussa käsittääkseni latauspumppu.
Sisäanturia ei ole, mutta pattereissa on pääasiassa toimivat termostaatit. Sisäanturi olisi varmasti syytä asentaa, mutta en vielä ole päättänyt mihin kohtaan (1.kerroksessa sen laitan) ja mistävedän kellarista johdotuksen. Termostaatteja on tarkoitus käyttää keväällä ja syksyllä, talvella sitten hanikat kaakkoon tai termarit pois. Kesällä termarit kiinni mutta lisäksi varmaan kannattaa lämmityksen esto johonkin tiettyyn ulkolämpötilaan. Mitä te käytätte? (tai sitten se sisälämpötilaanturi…) Nuo molemmat toki tekee sen, että kellariin ei saa lämpöä kun tässä toukokuussa alkaa ulkolämmöt olla päälle 12C jolloin sisällä ei hirmuisen kylmä ainakaan ole.
Asteminuuttisäädöllä voisi kai vaikuttaa siihen ettei tulisi pätkäkäyntiä pienellä kuormalla? Jämässä säätö on -1000 - -30 ja asetus oli -60. Kaveri laittoi sen nyt -100:seen. Voisi sitä kai kokeilla, että säätää asteminuutit minimiin, minimi menovesi joku +35C ja termarit vain kellarista auki. Tuskin korkeamman menoveden huono lämpökerroin isoa lovea COPiin tekee jos sitä tehdään vain pieneen osaan eli kellariin. Tosin voi olla, että koko lämmitystä ei tarvita, kokeillaan kun lämpimät kelit tulee kunnolla.
Käyttöveden lämmityksestä. Nyt asetus "normaali", yläosan lämpö on +54C ja alaosa noin +46C kun käyttöä ei ole. Onko muilla asetuksia esim. siten, että käyttöveden lämmityksen esto on päällä 23.00 - 06.00 tai asetus "säästöllä"? Harvoin meillä kukaan pesulla käy muutakuin 19.00-23.00 välillä, poikkeuksena viikonloput ja muut erityiset päivät. Normitilanteessa ainakin itse pärjäisin säästöasetuksellakin, mutta emäntä on sanonut että saa veden loppumaan suihkussa

ei se siellä puolta tuntia kyllä ole, pitää varmaan laskea joskus varaaja tyhjäksi ja mittailla missä vaiheessa suihkuvesi alkaa kyykkäämään.
Ensimmäisenä 19 vrk sähköä on kulunut noin 300kWh joka tekee 15kWh/vrk. Lämpötilathan on heiluneet ulkona -2 ja +13 välillä. En tiedä on onko se paljon vai vähän, ei ainakaan huhtikuun alkuun nähden paljon jolloin kannoin kannulla ehkä 6-8 litraa öljyä vuorokaudessa pönttöön.
