Terve,
Työkaverin Ctc Ecoheat 12kw:n kompressori sanoi sopimuksen irti aika tasan 3v ja 4kk käytön jälkeen. Nyt ollaan porukalla pähkäilty, miten toimia jatkossa: vaikutti siltä, että suuret käynnistysmäärät aiheuttivat laiterikon.
Maahantuoja vaihtoi takuuseen uuden kompressorin ja tällä hetkellä pumppu on käytössä. Asennuksen suorittanut firma tarjosi nyt lisäksi 200ltr:n puskurivaraajaa pätkäkäynnin lääkkeeksi. Nyt puntaroidaan, että kannataako tämä 1500e:n arvoinen (asennuksineen) investointi.
Lähtökohtaisesti vaikuttaa siltä, että taloon mitoitettiin astetta liian iso pumppu? Talo on uudisrakennus (2011), sijainti Kemi. Tarkempia tietoja talon energialaskelmasta ei just nyt ole, mutta tarvittaessa todistus löytynee. Karkeasti neliöt talossa 170m2 kokonaispinta-ala ja tallissa 60m2. Kaikki lämmintä. Kuutiot ei tiedossa vielä. Talon ja tallin välissä noin 35m lämpökanaalia.
Lämpökaivon syvyys 230m. Talon kaikki sähkö on pyörinyt noin 12500kwh:n tietämillä, eli varsin asiallinen kulutuslukema.
Ongelmana on siis olleet runsaat käynnistykset. Leudoilla, noin -10 asteen keleillä on käynnistyksiä ollut noin 40/vrk. Asetuksia on rukattu maahantuojan avustuksella, mutta huoli on edelleen se, että käynnistyksiä tulee liikaa ja kompressori menee vaihtoon lähivuosina ja tietenkin takuuajan umpeuduttua.
Olemme miettineet vaihtoehtoja:
1. Edellä esitetty puskurivaraaja (1500e).
2. Pumppuun taajuusmuuttaja, jolla tiputetaan tehoja. Noin 500e.
3. Vaihdetaan pumppu uuteen pienempitehoiseen. Vanha pumppu myyntiin. Ei puskurivaraajaa.
Olisiko palstan lukijoilla mitään ehdotuksia ja kommentteja esittämiin vaihtoehtoihin?
Kiitos!