Kiitos vinkeistä, nyt on asteminuutit -250, kv rajat 42-45 ja suuri teho, ja priorisointi 0/0. Tosin tuli jaksottainen korotus ja sauna haittaamaan tuloksia, mutta katsotaan päivän-kahden päästä miltä vaikuttaa...
P.s. Oliko sulla k113635 Loxone myös käytössä? Mulla alkaa se olemaan suurimmalta osin käytössä valojen ja sähköjen ohjauksessa, mutta iv ja mlp on vielä kytkemättä. Ainakin Valloxin ohjausta 0-10v viestillä on suunnitteilla ja mlp:hen mahdollisesti jotain. Saiskohan noita Niben kv-rajoja jotenkin ohjattua tavallisella IO:lla?
Mulla on liesituulettimessa tiivis moottoripelti ja 160 mm Vilpe eco-huippari Loxonen jänniteohjauksessa. Pitäisi laittaa iv tehostamaan ilmanvaihtoa laittamalla takkatoiminto päälle liesituulettimen käynnin ajaksi.
Sauna on helppo ja miellyttävä tapa testata asetuksia, ainakin meidän naisväen kanssa saunoessa saa sillä helposti testattua toimintaa ääritilanteissa.

Eilen mentiin illalla ex-tempore löylyihin ja samalla ulkona laski pakkanen nopeasti. Piitkän kv-jakson jälkeiseen varaajan lataamisen ja asteminuuttivelan maksun yhteydessä tuli tehtyä uusi taajuusennätys tälle syksylle (68Hz lämmitystilassa), mutta muutamassa tunnissa järjestelmä oli jo palautunut stabiiliin tilaan.
Ainoa kauneusvirhe mitä asumisviihtyvuuden kannalta tapahtui oli pienoinen sisälämpötilan nousu nukkumaanmennessä kun Vallox puski LTO:n kautta saunan jälkilämpöjä makkareihin. Tuohon meinasin jotain pientä vielä viritellä, valloxin datoista tuollaiset tilanteet sais kiinni aika helposti ja saunottelun tunnistaessaan voisi pyyntiä hetkeksi laskea. Samaa logiikkaa voisi käyttää jos huomataan että sähkönkulutus nousee huomattavasti (uuni/pesukoneet yms.). Toisaalta lattialämmitys reagoi niiin kiusallisen hitaasti, että tuollaisen kompensaation onnistuminen vaatisi erikoistilanteiden ennustamista järjestelmältä jo enenn kuin asukkaat ovat niitä itse keksineet..
Meillä on sen verran nuori talo ettei sähköihin ole vielä tarvinnut koskea, mutta toisaalta sen verran vanha että puuttuu piuhat ja paikat sähkötaulusta joilla voisi rakentaa mielenkiintoisia automaatiovirityksiä. Kaikki omat systeemit perustuu PC/raspi/arduino hässäköihin ja omaan uteliaisuuteen, toistaiseksi ei ole ollut tarvetta kaupalliselle automaatiolle. Mua ei niinkään innosta viimeisten senttien säästö vaan se että koneet toimii hyvillä hyötysuhteilla ja säätöihin koskematta asukkaiden mielestä miellyttävästi.
Valloxin ohjaus on kohtalaisen helppoa rs485:n yli ja Nibe sallii jonkuntasoisen ohjauksen potentiaalivapailla menoilla: kaksi mielenkiintoisinta Niben liitäntää on 'ulkoinen ohjaus' pyynnille, jolla voidaan asettaa tietyn suuruinen korjaus aina ulkoisen ohjauksen ollessa päällä. Tällä saisi esim. helposti -1 korjauksen käyrään jos huomataan että ulkoiset lämmönlähteet tuottavat liikaa lämpöä. Tai 'tilapäinen luksus' käyttövedelle, jolloin normaalin ja luksustilan rajat asettamalla voisi ulkoisesti ohjata käyttöveden tekoa. Noi onnistunee Loxonella aika helposti?
Tuo liesituuletin (ja keskuspölynimuri) ovat puukiuas/takka taloudessa kyllä sellaisia että joskus kaipais automatiikkaa, toisaalta nyt tulee palovaroittimet testattua säännöllisesti

edit. Monitasoisemman lämpötila- ja käyttövesiohjauksen voisi tehdä SG Ready:n kautta, meinasin ensi kesälle toteuttaa jonkunlaiset aurinko-projektin, mutta vielä on yksityiskohdat harkinnassa.
Vanhemmissa asennusohjeissa on SG Readyn toiminta kuvattu kohtalaiset tarkasti, käytännössä ohjaus hoidetaan kahdella inputilla ja niiden tilojen kombinaatioiden vaikutus on käyttäjän asetettavissa.
Ainakin aurinkosähkön hyödyntämiseen tuo lienee helpoin tapa.