Vasta tutkin yhtä vanhaa pumppua ja siinä oli aikalailla samat oireet. Jos pystyt niin mittaappa kompuralta lähtevän eristämättömän putken pintalämpö ja vertaa siihen pumppusi näyttämään paineputken lämpötilaan. Älä polta sormia sen kanssa.
Tuo anturi on lujilla ja saattaa näyttää väärää arvoa. Se maksimi lämpötilan ylitys sytyttää myös sen neliön ja katkaisee lämmityksen. Toimii siis ok kunnes rajalämpötila ylittyy.
Tämä voisikin olla mahdollista. Lämpötila nousee todella nopeasti siihen 120(120) arvoon, jolloin pressostaatti stoppaa käyttöveden tuottamisen. Ero menoveden lämpötilaan on paljon enemmän kuin 35. Taloa lämmittäessä nousee alle sataan ja menovesi on 30-40 välillä.
Missä kohtaa anturi on? Heti kompressorin ja putken liitoksessa vai jossakin muualla? Liitoksessa lämpötila on kaikista korkein ja laskeekin varsin hitaasti. Kuumeneeko siinä kenties metalli, mutta neste sisällä nopeammin? Näin ainakin anturin mukaan. Putkikin pysyy 70-80 lämpöisenä pitkään, vaikka anturi jo näyttääkin 30-40.
Mikäli anturi olisi sittenkin kunnossa ja ongelma olisi se, että nimenomaan käyttövettä tuotettaessa, kun menoveden on noustava korkeammaksi kuin meillä talolämityksessä, tuo paineputken lämpö nousee liian nopeasti tuohon arvoon 120, niin missä piilisi vika silloin?
Ja talolämmitys siis tuntuisi toimivan, jos vain käyttövettä ei tarvitse tuottaa. Jos kuitenkin niin on, niin käy sykleittäin lyhyen aikaa, paineputken lämpö nousee nopeasti ja viiveen jälkeen aloittaa uudestaan onnistumatta kuitenkaan.
Kiitos, jos joku jaksaa vääntää rautalangasta vielä mulle näitä juttuja ja korjata virheet. Ensi viikolla täytyy sitten kutsua huoltoheppu ihmettelemään lisää. Periaatteessa kai ei hänen ajatuksensa siitä, että kone on liian tehokas pienelle varaajalle ilman puskurivaraajaa, paine nousee ja käyttöveden tuotto pysähtyy. Näin kai tässä nimenomaan käy. Miksi kuitenkin homma on toiminut aikaisemmin tällä kombinaatiolla?