Ei sinne putkiin mahdu kerrallaan kovin montaa litraa, joten parempi antaa niiden jäähtyä ja pitää kierto pysähdyksissä. Jos kierto on pois päältä, niin on ikävää odotella lämmintä vettä raanan vieressä. Meillä pitää laskea noin 20-30 litraa vettä ennenkuin lämmintä tulee. Tuossakin menee siis käytännössä hukkaan 20-30 litraa lämmintä vettä, jonkalämmitys on sekin maksanut jo jotain. Jos haluat analysoida tätä asiaa pitemmälle, niin uskoihin seuraavan lähestymistavan olevan suht OK:
1. mittaa kuinka paljon pitää laskea vettä suihkun raanasta ennenkuin sieltä tulee lämmintä vettä. Meillä kului siis ~30 litraa. Olin laskenut tuolle määrälle lämmitykseen menevän hinnan. See sinä samoin, niin tiedät kuinka paljon menee hukkaan jokaisella kerralla kun tarvitset lämmintä vettä ja putket ovat ehtineet jäähtyä. Mieti kuinka monta kertaa tarvitset päivässä lämmintä vettä (lkm x hinta = hukkaan menevä summa) sellaisin väliajoin, että putket jäähtyvät (noin tunnissa kierron pysäyttämisen jälkeen).
2.Tuosta 30 litran juoksuttamisesta voi suunnilleen karkeasti arvioida kuinka suurella teholla maa jäähdyttää vettä. Meillä se oli jotain 1-2kW (tsekkaa sielä viittaamastani keskustelusta). Tee tuosta suoraan lineaarinen interpolaatio/ekstrapolaatio. Voit sen avulla laskea kuinka paljon rahaa kuluu jos kierto on koko ajan päällä.
Voin jo saman tien sanoa, että halvempaa on pitää kierto koko ajan poissa päältä, mutta on perin v-mäistä odotella sitä lämmintä 2-3 minuuttia kun sitä nopeasti tarvitsisi

Jos mukavuudelleen laskee hintaa, niin ei muuta kuin ajasti, jolla vesi kiertää vähän väliä siihen aikaan kun ollaan kotona ja hereillä. Ei siinä silti vuositasolla niin hirveästi menetä. Putket kannattaa kuitenkin eristää, mutta siis suurin vaikutus on sillä osuudella joka kulkee maan alla.