Minulle tulee uuteen kivirakenteiseen omakotitalooni Enervent Pelican eco EDW-CG ilmanvaihtokone, sen maakylmä on kytketty kahteen 130 m syvään lämpökaivoon joten pystyykö kyseinen yhdistelmä pitämään kivitalon viileänä jos kesät ovat näin lämpimiä kun tämä kulunut kesä on ollut vai tarvitseeko minun asentaa taloon vielä lisäksi yksi puhallinkonvektori ? Onko kellään kokemusta ?
Hidas vastaus, mutta vastaanpa jos vaikka olisi hyötyä.
Itellä 205m2 asuinpinta-alaa ja Pelican eco EDE-CG. Tämä kesä meni kyllä ihan mukavasti vaikka sisällä olikin 24°C korkeimmillaan. Tosin sillä saattoi olla vaikutusta että järjestelmä ei oltu tasapainoitettu eikä tuota sen kummemmin oltu säädetty. Heti kun viileni säät niin viileni myös tuloilma, eli alle 25°C ulkona niin sisällä pysyy säädetty lämpötila (meilla kesällä 22.5°C).
Säätäessä tuota loppukesästä huomattiin että nuo patterit vievät aika paljon tehoa koneesta virtausvastuksen kasvaessa, joten meillä tuuletin tulopuolella käy kovemmin kuin poistopuolella, mutta silti ovat paineet putkistossa pienemmät tulopuolella (niin kuin pitääkin olla). Siksi ehkä kesällä ei jaksanut viilentää taloa kun sitä virtausta ei ollut riittävästi sisäänpäin.
Asentaja kävi kattelemassa kun toinen moottori hajosi tuntemattomasta syystä (alle vuoden vanha kone) ja kertoi että tuon maakylmän patterin viilennysteho liikkuu siinä 4:ssä kW:ssa, riippuen tietysti kierrosta ja kaivon lämpötilasta ym.
Yksi asia mikä hieman vaikuttaa huonolta (sen lisäksi että alle vuoden vanhalta koneelta menee moottori rikki) on se, että viilennyksen käydessä ei LTO toimi, vaikka hyötyähän siitäkin olisi jos/kun ulkona on lämpimämpää kuin sisällä ja viilennys päällä. Tod. näk. saavat sen logiikan kuntoon jossain vaiheessa, mutta ainakin meidän mallissa toimii näin...
