Sami68
- Onko tuossa kosteidentilojen lattialämmityksessä
FJVR:t?
- Lattialämmityksen pumppu pitää yleensä aina olla 25/60.
FJVR ei kuulosta tutulle, eikä pikainen googlaus ja patteritermostaatin näköinen kapistus näytä tutulta. Eli sanoisin, ettei ole.
Pitääpä ottaa sitten tämä pumpun kokoasiakin puheeksi.
Sami68
- Miksi tuota asuintilojen pumppua katkotaan?
Hyvä kysymys, johon en osaa vastata. Toivottavasti järjestelmän toimittaja osaa vastata.
Veikkauksena tarjoaisin sitä, että LTO:n takia järjestelmässä on hullunkierto KVP1:llä. Ilman LTO:ta oltaisiin tn. MLP:n KVP3:n varassa kiertojen osalta. Sehän käsittääkseni toimii vain, kun MLP käy.
Eli siis KVP2 jäljittelee KVP3:n toimintaa.
Sami68
Talli ja iv-kone kytkentään tuohon shunttaamattomaan ja lattialämmitykset shuntin jälkeen.
Lattialämmitykset on sen takia eri haaroissa alunperin, kun oli tarkoitus saada kosteisiin tiloihin (piiri1, vain kaksi erillistä piiriä ja putkea aika vähän) korkeampi lämpötila kuin muihin tiloihin (piiri2, muu talo, piirejä lähemmäs kymmenen ja putkea enempi).
Näistä sitten luonnollisesti LTO:lle valittiin korkeampi lämpötila: piiri1 (ja hullunkierto). Talli sitten päätyi asentajien toimesta piiri1:een ja hullunkiertoon. En tiedä tarvitsisiko talli tätä hullunkiertoa edes.
Tallissa on tarkoitus pitää vain luokkaa 10
oC olevaa lämpötilaa, jos/kun lämpöä/tehoa pumpussa riittää - toistaiseksi on riittänyt -15
oC:ssäkin. Tallissa pattereina on C22-tyyppiset patterit.
Sami68
Lämpökäyrä pumpulla luokkaa 35-37 ja jälkishuntti 26-30 jos on lisäkortilla. Näillä pitäisi toimia ok ja hienosäädöllä kohdalleen.
Tällä hetkellä taitaapi olla tämän hetkisten kokeilujen perusteella: piiri1: käyrä 28 ja nollan ympäristössä +1 ja piiri2 käyrä 26 (tänne ei mitään korjauksia saakaan erikseen vaan ovat piiri1:n korjaukset). Piiri1:n osalta ei siis ole koko aikana ollut mitään lämmönpuuteongelmia.
Tilanteeseen on lähdetty jyrkemmiltä käyriltä (piiri1: käyrä 30, piiri2 pahimmillaan käyrä 33, jotta sai lämpöjä taloon ylipäätään) ja niistä on tultu pikkuhiljaa alaspäin.
Niin kauan kuin piiri2:n käyrä > piiri1:n käyrä, homma toimi ok KVP1 teholla 2/3, kun meni alle, piiri2 kylmeni.
Lattiatermarit on kaikki täysillä. Jos piiri2:n alueella oleviin termareista yrittää säätää lämpöjä, koko laattaa tuntuu jäähtyvän -> ei toimi alkuunkaan. Mutta yleisohjeena täällä onkin ollut, että termarit täysille/pois kokonaan.
Tallin patterien termareista on haettu lämpötilat siten, että siellä on se haluttu ~10
oC.
Lämpötilat tällä hetkellä suht ok, kun KVP1:n nostin nopeudelle 3/3, tosin se myös pidensi selvästi MLP:n käyntiaikoja...
KVP1:n nopeudella 2/3 homma ei toiminut alkuunkaan. Eikä nytkään ole täyttä käsitystä toimivuudesta, kun on tultu kylmästä lämpimään keliin ja laatassa on vielä varausta.
Mutta kiitoksia kuvasta ja ohjeista!
Onpahan taas vähän lisää kysyttävää ja ihmeteltävää järjestelmän toimittajalle.
Olisiko muuten mitään mieltä lisätä järjestelmään lisää puskurivaraajakapasiteettia toisen varaajan muodossa?
Matias
Jos sininen käyrä mittaa piiri2:n paluusta shuntille tulevan putken lämpötilaa niin senhän pitäisi olla suht sama kuin piiri2:n paluun lämpötila.
Onko sinistä käyrää piirtävä anturi piiri2:n paluusta shuntille tulevassa putkessa?
Sininen käyrä mittaa piirroksessa olevasta vaakaputkesta, joka on shuntin oikealla puolella, joka on t-kappaleella kiinni piiri2:n paluussa.
Matias
Nyt tuos sininen käyrä nättäisi olevan sama kuin piiri2:n menolämpötila?
Näin se tosiaan näyttäisi olevan.
Voisiko olla, että olen piirtänyt nuolet väärin kuvaan ja onkin tarkoitus, että virtaus meneekin näin shuntin ja piiri2:n ohi?
Tosin en ymmärrä mitä järkeä moisessa olisi.
Eli siis tästä lopputulemana, että shuntti toimii väärin -> selitys ongelmille piiri2:n osalta?