Miten meinasitte kytkeytyä antureilla NSLU2:n. Siinä on vain LAN-portti ja 2 USB:tä (josta toinen "kuluu" tehosyöttöön, jos haluat laiteen käynnistyvän itsestään tehokatkon jälkeen (item 12 helpoin):
http://www.nslu2-linux.org/wiki/HowTo/ForcePowerAlwaysOn
Elikkä liitämme NSLU2 purkin suoraan ouman:iin rs232:lla ( usb to com kaapeli ) ja käytämme oumannin omia mitta-anturi paikkoja , niitä on ouman 203 versiossa ainakin 3 ylimääräistä mitkä olen ottanut käyttöön ja NSLU2 purkkiin asennetaan myös samba-palvelin minkä windows pohjainen verkko löytää
HEi! Olen purkanut omaa NSLU2 caseani täällä foorumilla aiemmin tässä ketjussa:
http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=3076.0Eli lyhyesti:
-- USB pakkosyöttö ei varaa yhtä porttia vehkeestä, vaan "syöttäjäksi" riittää usb-hubi (huomasin tämän sattumalta ihmetellessäni miten laitteessa pysyy virta päällä vaikka muuntaja on irti, no sehän peijakas sai usb-hubin kautta sähvöä)
-- kokeilin ensin unslung-distroa, mutta nopeasti siirryin käyttämään debiania (jos olet tottunut Linuxin käyttäjä, huomaat eron nopeasti)
-- minulla on käytössä usb-to-serial kaapeli (hieman epävakaa, kiinnitä huomiota hinta-laatu suhteeseen).
-- Dataa loggaa Olli Lammen (jos muistin nimen nyt oikein) väsäämä python-pohjainen loggeri. Se on hyvin toteutettu systeemi OUMAN säätimien datankeruuseen, joka on lisäksi laajennettavissa nappaamaan dataa talteen 1-wire väylästä (digitemp)
-- Kerättävät arvot ovat: samat kuin OumanTrendsillä + 1-wire väylä (sähkönkulutus MLP ja sähkönkulutus sähkökeskus: hobby boards dual counter)
-- Data tallentuu itselläni rrd-tietokantaan, jonka etuna on helppo graafien väsäily ja kannan pysyminen vakiokokoisena..
Frontendin vääntäminen on vielä vaiheessa, tällä hetkellä cron-skripti veivaa neljä graafia pari kertaa tunnissa. Tarkoituksena olisi kuitenkin tehdä yksinkertainen GUI Ruby on Railsilla (jonka asentaminen on ollut/on edelleen tuskaa). Jos en saa Rubya käyttöön niin väsäilen cgi-bin tai python häkkyrän dataa visualisoimaan.
Tulevaisuudessa laajennan putkiremontin yhteydessä loggauksen kattamaan käyttöveden kulutuksen ym. kivaa. Akuuteinta olisi kuitenkin saada väsättyä tuo frontend systeemille.
xAP jutut jne. olisivat periaatteessa mielenkiintoisia, mutta niiden kanssa menee _*RAHAT*_ ja systeemi paisuu aivan uskomattomiin mittoihin kun kaikki maan ja taivaan väliltä pitäis tietysti logata

xAP vehkeethän eivät nyt ihan hunajakaa maksaisi, mutta nälkä kasvaa syödessä: esim. Oumaniin pitäisi tietysti hommailla modbus-kortti ja kytketä se sopivaan xAP moduuliin jne.. Parempi jättää xAP hommat ihan muille
