Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Nibe/Jämä keruupumpun pakko-ohjauksen ohitus  (Luettu 111 kertaa)

Paikalla Lappanen

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 572
  • Maalämpöfoorumi
Nibe/Jämä keruupumpun pakko-ohjauksen ohitus
« : 03.08.22 - klo:11:42 »
Alunperin kyselin täällä Niben omassa osiossa asiasta: https://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=5402.1800

Mutta laitetaan tänne sama kysymys, jos olisi enemmän asiaan vihkiytynyttä porukkaa linjoilla:


Tietääkö kukaan, löytyykö lämpöpumpun piirikortilta mitään lähtöä josta saisi tiedon milloin kompressori on päällä?

Ongelmana maaviileän ja kompressorin yhteiselo. Jotta kovimmilla helteilläkin viilennyspiiristä palaava litku pysyy 10 asteen hujakoilla (tällöin tuloilma ~12-13C kun ulkona yli 30C), pitää keruupumpun olla noin 45% nopeudella, ilman viilennystä sitten keruupumppu lepotilassa sähkönsäästön takia. No tuon järjestin automaattiseksi niin, että maaviileän ohjaus pakko-ohjaa keruupumpun halutulle nopeudelle aina kun maaviileä on käytössä ja maaviileän ollessa pois päältä keruupumppu on tilassa "ajoittainen".

Hyvin toimii, paitsi sitten kun aletaan tehdä lämmintä käyttövettä maaviielän ollessa käytössä. Keruun pakko-ohjaus on edelleen päällä käyttövettä tehdessä eli keruupumppu vakionopeudella jolloin keruun dt nousee isoksi kun lämpöpumppu ei pysty ohjaamaan keruupumppua haluamansa dt:n mukaisesti. En ole ainakaan ohjeista tai mistään valikosta löytänyt tuolle mitään ratkaisua, että pakko-ohjaus ohitettaisiin silloin kun kompressoria aletaan käyttämään.

Jos tuolle ei löydy lämpöpumpusta itsestään mitään valmista ratkaisua, niin ajattelin sitten vetää toisen releen tuon pakko-ohjausreleen kelalle joka katkaisee siltä virtapiirin kun kompura pärähtää käymään. Enempää en ole asiaa ehtinyt miettimään/tutkimaan, varmaan jostain päin piirikortteja tuon kompuran käynnissäolotiedon saisi kaivettua esille..
Jämä Star Inverter 16 kW (=Nibe F1155 4-16) + VLM 500 Star kv-varaaja + kaivo 230m | Pirkanmaa, täystiilitalo, 2 kerrosta lattialämmitys yht 280 m2 / 850 m3 + eristetty kellari 50m2. IV- & lattia-viilennys.