Millä mittarilla mittaat sähkönkulutuksen (kWh :t) vuorokaudessa ?
edit: oma erillinen mittari näytti olevan kuvassa maalämpöpumpulle
Se tais ruveta toimimaan. Kulutus kuulostaa ok:lta huomioiden neliöt, kuutiot ja aikaisemman öljykulutuksen (2 taloa). Tammi-helmikuu näyttää tositoimet.
Koska pumpussa liki kaikki säätyy itsestään, niin voiko valikoissa edes säätää lämpökäyrän kytkentäeroa itse kuten vanhemmissa malleissa ?
Kertoisitko millainen (patteriveden) (pumppuja ei näy kuvassa) siirtopumppukytkentä on tehtynä kahden talon kokonaisuudessa ja mitä tyyppikilpitietoja lukee ulkoisissa kiertovesipumpuissa, niin tietää hieman enemmän toteutuksesta ja minkä kokoisilla pumpuilla pärjää.
Patterivedelle ei ole erillistä ulkoista pumppua.
Seuraava projekti onkin laittaa puskurivaraaja sekä oma pumppu, jotta saadaan pattereihin jatkuva kierto. Melko kovaa pauketta kuuluu, kun käyttäveden lämmitys siirtyy patteri puolelle...

Tarkoitus oli alunperin laittaa sähköinen suntti venttiili toisen talon lämmitys piiriin, mutta kun vanha systeemikin toimi loistavasti, niin siitä ideasta luovuttiin toistaiseksi. Kytkentä on toteutettu T-haaralla ihan normaalista, vaikkakaan sitä en tiedä mitenkä tasapainossa koko järjestelmä on.
Sitten kun saamme toiseen taloon laitettua lattialämmityksen, niin silloin tuo tulee viimeistään ajankohtaiseksi.
MLP:n kytkennän yhteydessä päätettiin myös jättää lämpimän käyttöveden kierto kytkemättä, mutta senkin joutuu kyllä ottamaan käyttöön. Se miksi tuo kierto jätettiin pois johtui siitä, että nykyinen "pannuhuone" sijaitsee talojen välissä kun ennemmin se oli toisessa päässä toista taloa.
Pumpuiksi tulossa Grundfos Alphat pienen virran kulutuksen vuoksi..
Se mitä kysyit lämpökäyrän kytkentä erosta, niin siihen en osaa vastata. Jos joskus saisi noi [size=16]
SUOMENKIELISET KÄYTTÖOHJEET[/size] (tai ehkä jopa Suomenkielisen softan), niin pääsisi hieman syvällisemmin perehtymään pumpun sielun elämään.