Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Thermia Diplomat Inverter 3-12kW lukittujen valikoiden ohjeet  (Luettu 154 kertaa)

Poissa Valdela

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 1
  • Maalämpöfoorumi
Hei

Löytyykö mistään ko laitteelle näitä lukittujen (71-82-93) lisävalikoiden ohjeita? Päällimmäisenä agendana on saada kiertovesipumppujen asetukset kuntoon. Lukituissa valikoissa löytyy mm. maakeruupiirin ja lämmityspiirin säädöt, mutta itselleni on tullut sellainen vaikutelma, että suomentajalla on käynyt lipsahdus (mikä on HP ja LP piirit). Kun säädän HP piirin kiertovesipumppua, maapiirin lämpötilat muuttuvat kriittisiksi kun paluu virtaus vähenee liikaa. Lisäksi haluaisin tietää, mitä mikin asetus tekee.

Ensisijaisesti haluaisin asettaa Thermian lämmityspiirin kiertovesipumpun kierrosluvun vakioksi, koska talossamme kesällä ja talvella kosteiden tilojen lattialämmityskierto (litramäärä) pitäisi olla vakio (Uponorin laskelmien mukaisesti). Kosteiden tilojen jakotukissa on Uponorin Vario PLUS virtausmittarit, joten tiedän lattiapiireittäin lämmitysvedenkierron l/min tarkalleen. Kuivien tilojen lattialämmityksessä on ulkoinen kiertovesipumppu, koska kesällä on käytössä lattiaviilennys.

Kun Thermia alkaa tehdä lämmitysvettä, se nykyisillä asetuksilla nostaa kiertovesipumpun nopeutta, jolloin osa näistä Uponorin virtausmittareista alkavat ujeltaa/resonoida liiallisen virtauksen takia.