Tervehdys,
Alkuperäisessä postauksessani olin huolestunut kuumakaasun lämpötilasta, joka tuntui silloin korkealta. Tulistusenergiaa syntyi siis yllin kyllin ja siitä kehkeytyikin loppujen lopuksi ongelma. Ilmojen viiletessä ja käyntiaikasuhteen kasvaessa yläsäiliön lämpötila nousi liian korkealle. Ekowellissä on suojaustoiminto, joka pudottaa kompressorin käyntialueen ylärajan 40 asteeseen mikäli yläsäiliön lämpötila ylittää 99 astetta. Patteritalossa, ainakin meillä, tarvitaan pakkasilla kuumempaa vettä, joten epämääräisen pätkäkäynnin lisäksi seurauksena oli vastuksen tarpeetonta päällä oloa.
Ongelman syyksi paljastui paisuntaventtiilin virheellinen säätö, mutta lisävarmistukseksi pumpun ulkopuolelle asennettiin myös pieni kiertovesipumppu, joka siirtää lämmitysvettä varaajan yläosasta alaosaan. Ohjaukseen käytetään kuuman käyttöveden kierrätysohjausta (ajastinta). Säädön seurauksena kylmäaineen virtaus kasvoi, mikä näkyi kompressorin ottotehon nousemisena, mutta myös maapiirin lämpötilojen laskemisena, joten antotehoa näyttäisi tulleen lisää.
Joulun tienoilla pakkaset kävivät -20 asteen alapuolella, jolloin oltiin jo hyvin lähellä maksimitehoa. Johtopäätökseni on, että mitoitus on virallisesti lievästi osatehoinen, mutta käytännössä aika optimi.
Tässä nykyisiä lämpötiloja yöllisen käyntijakson lopussa:
- Ulkolämpötila -9,8
- Sisälämpötila 21,6
- Imukaasu 8,1
- Kylmäaine alasäiliön lauhdutinkierukalta 40,4
- Alasäiliön alaosa 46,0
- Alasäiliön yläosa 46,5
- Yläsäiliö 70,1
- Menovesi pattereille 41,6
- Paluuvesi 32,2
- Kuumakaasu 94,9
Yläsäiliön lämpötilaan vaikuttaa sen lisäkierrätyspumpun ohjaus, nyt se käy minuutin ajan neljä kertaa tunnissa.