Hei,
Uudis matalaenergiatalo Luvialla Satakunnassa.
Pumppuna Nibe 1226-6-NEW + Jäspi GTV Hybrid 500l puskuri, Matalaenergiatalo / tallimoduli 120m2 + talli 30m2. Kaivo / aktiivi 140m.
Uudistalo, 1kk asutettuna 3 hengen voimin. Tallissa ja talossa samat rakenteet. Molemmissa omalla tukilla vesikiertoinen lattialämmitys. Huoneissa termarit + muut käsisäädöllä.
Ilmanvaihto IV-kone Vallox 096 viilennys / etulämmitysyksiköllä. ( talon osa + talli omalla pelkällä poistohuipparilla)
Parhaat säädöt löytyneet toistaiseksi pumpulle:
Keruupumpun nopeus 35%, KV-pumpun nopeus käyttövedelle 10%, kv-pumppu lämmitykselle 35% ja huiliaikana 75%.
Näillä asetuksilla
Käyrä -1 / 3
Dkäyttövesi: 7
Dlämmitys: 7
Dkeruu: -6
COPlämmitys 5,5
COP käyttövesi_ 2,9
Käyttövesi säädetty normaalitilassa ja riittää hienosti eikä ole koskaan loppunut.
Kompura käynnistyy 40c ja pysäytys 50c jolloin yläosa suurinpiirtein 54-55 asteista
______________________________________________________________________________
Olen tyytyväinen säätöihin mutta 2 kysymystä olisi kun en millään löydä tietoa tai keksi mitä tehdä.
1. Ongelmana käyttöveden legionella kuumennuksessa kun varaaja halutaan täyttää 14vrk välein 60 asteiseksi. Kun käyttövedentäyttölämpötila saavuttaa noin 52 astetta legionella kuumennuksen aikana, pysähtyy kompura kokonaan ja tulee hälytys joka ei kirjaudu muistiin korkeasta lauhduttimen tulosta. Tuolloin lauhduttimen meno noin 60 astetta ja paluu 55 astetta.
Omaan käyttövesitarpeeseen eli 40-50 jaksoille paras kiertovesipumpun nopeus on ollut tuo 10% jolloin delta käyttövedelle on ollut ideaali 7 astetta. Kuitenkin 2 viikon välein kun tuo pumppu haluaa tehdä kuumennukset se aiheuttaa tuon hälyn. Onko vika vai ominaisuus? En ole vielä koittanut tekeekö saman jos heittää luksuksen päälle jossa lähtö 52 ja pysäytys 58 astetta.
Mikä on maksimitäyttö lämpötila jonka teoriassa 1226-6 pumppu jaksaa tehdä ilman vastusta?
Ei ole vaikutusta vaikka nostan kiertovesipumpun nopeuden tehdasarvoon lämmityksen aikana 40%, vaan silti tulee sama häly. Vika vai ominaisuus?
En millään haluaisi nostaa tuota kv-pumpun nopeutta enempää tai edes tuohon tehdasarvoon sillä paras delta käyttövedelle on löytynyt juuri tuolla 10% nopeudella. Jos heitä 40% nopeudeksi, on delta enää normilämmityksessä 40-50 noin 4. Näin COP tipahtaa alle 2 arvon.
Mitä kannattaisi tehdä? Antaako antaa noina hälyjä sitten vain vai onko mitään ratkaisua kellään tullut vastaan vastaavassa tilanteessa?
2.
Toinen kysymys olisi lattialämpöön liittyen. Eli oman järjestelmän paras delta 0-keleillä on löytynyt kun laittaa kv-pumpun nopeudeksi 35% kompuran käydessä. Huiliajalle olen laittanut 75% jolloin pysyy lämmöt joka huoneessa ja tilassa tasaisena. Jos tiputtaa alkaa kauimmaiset huoneet viiletä.
Olen lukenut foorumilta että paras COP saavutetaan kun pumput ovat huilissa ja kompuran käydessä lähes täysillä. Kuitenkin jos omaan järjestelmään laitan molempiin nopeudeksi 100% tai 90% niin delta 0 keleillä on enää 3.
Tuolla 35% kompuran käydessä saan deltaksi nollakeleillä 6-7 mikä mielestäni lukemani perusteella aika ideaali?
Mikä tuo peruste siis on että kv-pumppu täysillä---> parempi COP. Ainakin deltat menee pienemmäksi väkisin.
Onko väliä jos kompuran käydessä pumpun nopeus on pienempi kuin huilin aikana. Olen todennut että ainakin näin 0 keleillä ei jaksa kiertää alle 70% huililla talon päätyyn saakka. 70-80 aika passeli ja pysyy tosi tasaisena kaikki huoneet.
KIITOS KAIKILLE JO ETUKÄTEEN!
