Onko porukalla kokemusta maalämpö+amme, käyttöveden lämmitysajasta. Jos pumppu olisi esim pienehkö nibe 1155 1.5-6kw ja liitettynä esim vpb 300+100l puskuri lattialämmitykselle. Jos perhe kylpee (amme täyteen ja suihkuttelut) ja pihalla olisi kirpsakka -30 pakkanen ja kylvetään->varaaja kylmäksi.
Miten pumppu toimii tuossa tilanteessa? Käyttövesivaraaja kylmä, ja talokin alkaa jäähtyä.
Lattiat alkavat jäähtyä jos pumppu tekee yhtäsoittoa käyttövettä. Meille kaavailtu 100l puskuri ei varmaankaan kauaa riitä.
Mites muilla vesipedoilla 
Teillä näyttää tuon laskelman perusteella tarvitsevan 6.9kW tehoa -30 pakkasilla ja mitoituslämpötila on -32.3C. Eli pumpusta varmaan voisi ottaa sen 8kW maksimitehon käyttöön. Siinä pumpussa on jotain säätöjä ja voi priorioida sitä että lämmitetäänkö enemmän käyttövettä vai lämmitysvettä. Ja ajan että kuinka kauan lämmitetään yhtäjaksoisesti noita kahta vaihtoehtoa.
Invertterihän lämmittää sillä oikealla teholla ja kun käyttövettä aletaan kuluttamaan, niin pumppu vaihtaa käyttöveden lämmitykseen. Käyttöveden lämmitystä pumppu voisi tehdä 20 minuuttia jonka jälkeen vaihtaa talon lämmitykseen jota tekee 20 minuuttia. Eli molempia 20 minuutin jaksoissa. Lisäksi invertteri lisää tehoa että pysyisi riittävän hyvin mukana lämmittämässä. Talon lämmitys pitäisi onnistua sillä 8kW teholla ja en tiedä mikä on maksimiteho käyttövedelle, ehkä 6kW kuumalle vedelle? Jos 8kW teho ei riitä ja ne pumpun asteminuutit laskee liian alas, niin pumppu alkaa ottaa 1kW portain sähkövastusta peliin mukaan. Eli ainakaan talo ei pääse jäähtymään oikeastaan yhtään. Toki jos käyttövettä käytetään oikein mahdottoman paljon, niin käyttövesi voisi jossain vaiheessa olla kylmää.
edit:
Ainakin täällä toimi niin että jos pumppu käy kovalla pakkasella (vaikka -30C) ja lämmittää taloa ja samaan aikaan käyttöveden lämmitys menee päälle niin pumppu lämmittää käyttövettä 20 minuuttia jonka jälkeen lämmittää 20 minuuttia taloa ja sen jälkeen taas jatkaa käyttöveden lämmitystä 20 minuutin ajan josta taas jatkaa talon lämmitystä

Noita saa siis säädettyä haluamikseen.
Koska puskurivaraajassa on se käyttöveden esilämmitys, niin tuolloin kovalla -30C pakkasella asteminuutit tahtoo laskea todella alas koska samaan aikaan kuluu myös sitä käyttövettä. Eli tulee vain huomattavasti normaalia pidempi käyntijakso että käyttövesi ja puskurivaraaja on taas kuumia. Sitä asteminuuttirajaa taas voi säätää, eli voi estää turhan sähkövastusten päälle menon vaikka "lämmitysveltaa" tulee hetkellisesti. 10 kW oli niin iso teho että siinä riitti tehot -35C pakkasillekin, eli ei tarvitse vastuksia koskaan.