Olen yrittänyt opiskella noista asteminuuteista , mutta niiden toiminta periaate ei mene millään jakeluun.
Laitteisto on seuraava : 1226 8 kw jolla lämmitetään 1000 litran varaajaa. Varaajassa on anturi puolessa välissä mitä Nibe haistelee. Lämmönjako jako tapahtuu Ouman EH-800 käskemänä pattereihin. Laitteistossa on myös Arimax 240 puukattila jota voi lämmittää silloin kun haluaa.
En ymmärrä mikä arvo minun pitää laittaa asetukseen "nykyinen arvo" asteminuuteista.
Tosiaan sitä nykyinen arvo kohtaa ei tarvitse muuttaa ollenkaan koska kone sitä muuttelee automaattisesti minuutin välein. Nykyinen arvo voi vahdella esimerkiksi -60 - +100 ja tuo +100 on samalla maksimiarvo.
Koska varaaja on noin iso, niin asteminuutit voisi ehkä säätää -30?
Sähkövastuksen asteminuutit kannattaisi varmanpäälle säätää mahdollisimman isoksi, että sähkövastukset ei lähde turhan takia päälle koska varaaja on niin iso? Siinä säätöalue maksimi näyttää olevan -2000 ja tehdasasetus -400.
Nibeen varmaan saisi laittaa suht samanlaisen lämpökäyrän kuin Ouman shunttiin? Eli shuntti olisi yleensä mahdollisimman paljon auki.
Asteminuutit menee niin että kun varaaja on vähän pyyntilämpötilaa kylmempi asteminuutit rupeaa laskemaan. 1 C lämpötilavajaus minuutin ajan laskee asteminuutteja yhdellä. 1 C lämpötilavajaus tunnin ajan laskee asteminuutteja kuudellakymmenellä. Tai 10 C lämpötilavajaus tunnin ajan 60 x 10 = 600:lla.
Eli kun lämpötilavajausta on tarpeeksi eli -60 asteminuuttia, niin kompessori lähtee lämmittämään varaajaa. Ja asteminuutit jatkaa vielä laskemista jonkun aikaa koska 1000 L vettä ei lämpeä hetkessä. Kun lämpöä alkaa olla tarpeeksi ja asteminuutit alkaa kohoamaan esim -100 -> +0, niin kompressori sammuu. Ja jos varaajassa riittää ylilämpöä, niin asteminuutit jatkaa nousuaan maksimilukemaan +100.
Nykyinen arvo kohtaa voi joskus säätää jos välttämättä haluaa kompressorin sammuvan nopeasti. Eli säätää asteminuutit (nykyinen arvo) vaikka -1, niin kompessori sammuu minuutin päästä jos varaajassa vain on riittävän kuumaa vettä. Esim jos haluaakin tehdä tulet puukattilaan ja haluaa että puukattila ja nibe ei ole yhtäaikaa lämmittämässä.
Onhan niben kiertovesipumppu sillä ajoittaisella käytöllä? Eli kun kompressori on pois päältä, niin niben pumppukin on pois päältä?