Ny on tilattuna Jämä RST 8kW, 200l bufferisäiliö ja 190m porareikää. Pumppu asennetaan kattilan tilalle eli urakoitsija saa muokata vanhoja putkia parhaaksi näkemänsä mukaan jotta mahtuu tuo korkea pönttö.
Suurin nykäys projektiin tuli kellarin purkuremontin takia jolloin öljyn haju alkoi lisääntyä. Olisko öljyn hajua tarttunut vuosikymmeninä betonisokkeliin vai onko sisäpuolisen säiliöhuoneen seinä vielä jostain sen verran vuotava, että hajua vaan tulee. Lisäksi syitä oli kattilan 30v ikä, ei lisänä mitään sähkövastuksia, käyttöveden riittämättömyys (kierukka kalkissa?) ja tietysti kohtuu nopea TM-aika talossa jossa kulutus on 2500, ehkä 2800l vuodessa vaikka pärjätään 52 asteen menovedellä -24C kelillä.
Kokoonpanoon tulee uusi paisuntasäiliö, kiertovesipumppu ja täyttöventtiilit. Kannattaako Oraksen syöttösekoitusventtiili (mulla lähes uusi tällainen) asentaa lämpöpumpun lisäksi? Kaveri sanoi, että asentavat sellaisen yleensä vaikka laitteessa itsessään on käyttöveden lämpötilan säätö.
Onko jotain ensikäden vinkkejä pumpun järkevään käyttöön muuta kuin, että termarit irti mahdollisuuksien mukaan ja menovesikäyrä mahdollisimman alas?
Kellariin ajattelin lisätä vähän patteripinta-alaa joka tiputtanee paluulämpötilaa hiukan mutta ei se kokonaistaloutta kai paranna kun yritän nostaa kellarin lämpötilaa vähän viihtyisämmäksi. Kellaristamme on nyt purettu pois sisäpuolisia erityksiä ja väliseiniä joten hieman kalseaa siellä on. Raitisilmakin tietty valuu lattioille jne. Enkä tiedä onko sokkelia eristetty ulkopuolelta kun salaojat on tehty 10v sitten, ehkä sokkelin sisäpinnan lämpötilaa mittaamalla voisi jotain päätellä?
No joka tapauksessa, maalämmön COPilla ei tarvitse niin säästellä, lisää lämpöä kellariin vaan
