Tulee hieman myöhässä, mutta kuitenkin..
Oma WPF10E on toiminut oikein hyvin. On käytännössä "asenna-ja-unohda" laite. Takuusta, ainakin mun kohdalla tuossa on 3v täystakuu ja 7v kompressoritakuu.
Huonona puolena voisin sanoa sen käyttöpaneelin, jossa on vain kaksi namiskaa, ts. yksi painike ja yksi pyöritettävä kiertovalitsin. Asetuksien tekeminen tuota kautta on vähän tuskallista, mutta kun ne kerran saa tehtyä, niin niihin säätöihin ei sitten tarvitse koskea, olipa kesä tai talvi..
Tässä alempana suora kopio pumpun toimittajan (Kessele Oy) kuvaus WPF-pumpun toiminnasta ja käytöstä:
Stiebel Eltron WPF maalämpöpumppujen toiminnasta ja käytöstä
WPF Maalämpöpumppu yhdessä SBB käyttövesivaraajan kanssa, sekä SBP puskurivaraajan kanssa patteri-verkoston yhteydessä muodostaa täydellisen lämmitys- ja lämpimän käyttövedenjärjestelmän, joka ei tarvitse muita säätimiä tai ohjaimia. WPF tuottaa automaattisesti lämpöä joko käyttövesivaraajaan tai patteriverkostoon tarpeen mukaan. Pumpun ohjelmisto sisältää ns. lämmityskäyrät ja kaikki lämmityksen ja käyttöveden tuotannon ohjaukseen tarvittavat säätöparametrit.
Hallintajärjestelmä on monipuolinen ja koostuu ohjelmistosta, pumpun etuseinässä olevasta käyttöpanelista ja optioina saatavilla olevista etäpaneleista tai modemin kautta tapahtuvasta hallintamahdollisuudesta. Pumpun käyttöpanelin hallinta ja valikot on jaettu kahteen tasoon:
1- käyttötasolla valitaan kiertovalitsimella toimintatapa ja perusasetukset seuraavista; valmiuskäyttö, automaattikäyttö, jatkuva päiväkäyttö, jatkuva säästökäyttö, käyttövesiohjelma, sähkövastus, virheilmoitukset.
2- käyttötasolla voidaan asettaa suuri määrä pumppua ja talon lämmitystä ohjaavia parametreja, mm. huone- ja käyttöveden lämpötilat, lämmityskäyrät, lämmityksen ajastustoiminnot, loma/juhla asetukset, säästöohjelmat, aika ja pvm., yms. Jokainen asetus on oma ikkunansa panelin näytöllä. Säädettäviä parametreja on 34 kpl. Voidaan sanoa, että kun tason-2 parametrit on asetettu käyttöönoton ja lyhyen tutustumiskäytön yhteydessä kohdalleen, käyttäjän ei tarvitse sinne palata, vaan 1. käyttötason valinnat riittävät. Esimerkiksi lapsi oppii helposti kääntämään 1-tasolla kytkimestä pumpun automaattiasetukselta säästöasetukselle, eikä hänen tarvitse tietää, minkä lämpötilan isä tai äiti on 2-käyttötason valikossa määritellyt toteutuvaksi.
En kyllä antaisi lapsen valita omin päin pumpun asetuksia....

EDIT: Ennen pumppua talossa oli öljylämmitys, kulutus n. 2800 litraa vuodessa ja sen lisäksi vielä n. 3-5 kuutiota takkapuita. Pumpun oman energianmittauksen pohjalta toteutuneet kulutukset ovat seuraavat: 1.7.2011 - 30.6.2012 ajanjaksolta 790,22 euroa (6804 kWh. Säästö öljyyn 1,10e/litra verrattuna n. 2290 euroa.), 1.7.2012-30.6.2013 842,38 euroa (7392 kWh, säästö n. 2238e), 1.7.2013-30.6.2014 724,70 euroa (6360 kWh, säästö n. 2355e.). Joten asennushetkestä tähän mennessä pumppu on säästänyt rahaa 6883 euroa kolmen vuoden aikana. Lompakko kiittää.
