Hep!
Pari vuotta asunu tyttöystävän omistamassa omakotitalossa Koskenkorvalla ja nyt meni hermo jokapäiväiseen puusouviin. Kesäisin riittää pari kertaa viikossa lämmitys, mutta talvisin pitää tuuhastaa kottikärryllinen tai jopa pari. Keksin ajalleni muutakin käyttöä

Talo on vuonna 1981 rakennettu puurunkoinen tiilitalo yhdessä kerroksessa. Lämmitettäviä neliöitä on n. 145. Putket on jo vedetty viereisiin peltoon (savimaata) 1,2m syvyyteen ja 1,5m päähän toisistaan n. 480m pituudelta. Pannuhuoneeseen tulevat kivijalan alta ja alitus on parin metrin pätkältä eristetty Climasnapilla, suojaputkena 110m sadevesiputki.
Anopilla on hyviä kokemuksia Lämpöässästä (ja olisihan se lähietuunen, tehdas 50km päässä) ja ollaanki mietitty Vsi 8.0 tai Vsi 10.0. Lämmitysmuotona ilmalämmitys (Parma Energiaprofessori 10e) ja tällä hetkellä siis puukattila jolla lämmitetään 2000L varaajaa. Viime "talvena" ei tarvinnut Parmalle syöttää kuin n. 40c vettä kylmimpinä aikoina, mutta muistaakseni toissa talvena jopa hiemen yli 50c vettä kaipasi hän. Parman omat anturit/termostaatit eivät enää oikein pelitä (näyttö antaa eri mittauspisteillä mitä mielenkiintoisempia lämpölukemia) joten olen talon lämpötilaa säätänyt yksinkertaisesti pannuhuoneen suntilla. Laitteesta löytyy LTO, tehosta en kyllä tiedä. Laite on alkuperäinen vuodelta -81. Talossa on siis koneellinen ilmanvaihto.
Löytyskö vinkkejä kommentteja ehdotuksia jippoja auttamaan loppu-urakkaa, että syksyllä saataisiin jo nauttia illat pannuhuoneen sijasta takkalämmön äärellä? Karhuntaljaa ei valitettavasti löydy.
Kiitos!
Kalle