Ilman veden kierrätystä kattilasta takaisin on vaarana jäähtyminen pitkien käyttötaukojen aikana, jos otat kattilan vastuksen kokonaan pois käytöstä. Jos pidät päällä, mutta termarin alempana kuin Niben lähtölämpö, niin lähinnä ylläpito-osuus jää suorasähkölle.
Tuo 1217 sisäinen manttelivaraaja on kyllä aika alitehoinen lämmittäjä noin suurelle yhteistilavuudelle, eli sen lämpö varmaankin niiaa syvälle, kun koko ammeellisen kerralla laskee menemään. Ja Nibe itse kytkee sähkövastuksen avuksi, ellei ole estetty. Kannattaa ajaa Niben lämmöt tappiin ainakin ennen ammeen täyttöä, jos se on ennustettavaa (aikaohjelma). Ja kaiken aikaakin se on puolet halvempaa, kuin priimata sähköllä. Sama koskee mukavuuskierrätyksen energiaa. Niin kauan kuin lämpöpumpun teho riittää, kannattaa käyttää sitä.
Samoja ajatuksia itselläkin tämän taustalla.
Olisiko nyt paremmin asiaan perehtyneillä tarkempia säätöjä, jottei yritä mahdottomia ja loppujen lopuksi kuitenkin tee lämmitystä liikaa sähköllä, mutta pumpun puolella...
Eli misssä noin normaali tilanteessa kannaattaa tuo lopetusarvo tuolla 1217 pitää (57, 58,59...)?
Ja toisaalta kannattaako käynnistys arvoa nostaa?
Ei ole noiden laitteiden välissä lämpömittaria, onko lähtö arvo lähellä käynnistyspistettä vai esim. käynnistyksen ja lopetuksen puolessa välissä?
Miten tuo aikaohjaus oikeasti toimii, eli jos esim lauantaina klo 12 päivällä asetan 7 päivän välein noston 65C, niin alkaako lasku siitä (eli aina lauantaisin klo 12 tekee tuon noston) vai alkaako lasku jostain muusta (esim. edellisestä nostosta)? Ja onko tietoa miten tarkasti tuo pitää kutinsa (tunti vai vuorokausi tasolla)?
Ok, mukavuuskierto olisi hyvä muuttaa ja palauttaa pumpulle.
Onko syytä miettiä jotain kierrätystä pumpun ja varaajan välille normaalin kierron lisäksi (normaali pitkän välin keskiarvo noin 440L vettä per päivä)?
Sori, tosi paljon kysymyksiä, mutta kun en ole itse alan ammattilainen, niin täytyy kysyä....
Paljon kiitoksia kommenteistä.
Mika