Talviasetuksilla ylävaraajan alaosa jäähtyy... (ketjun alussa)
1-teholla ylävaraajassa notkahtaa varaajan alin mittaus asteen verran.
3-teholla notkahtaa ylävaraajan alin osa pari astetta ja sekottumista on havaittavissa myös 150mm korkeudella olevassa mittauksessa
Kesäasetuksilla ylävaraajan alaosan lämpö nousee.....
Lataus (lauhdutin) pumppu oli teholla 3.
Minä tulkitsen trendeistä että ylävaraajan alaosa 260 mm (M09) asti lämpiää alhaaltapäin ja M09 yläpuolinen osa tulistimen lämmittämänä ylhäältäpäin.
Kyllä noiden testien mukaan on ilmeistä että lauhdutinpumpun suurella(3) virtausnopeudella osa lauhdutinvirtauksesta pääsee ylävaraajan alaosaan.(?)
Tuo on vaan aika mystinen ilmiö koska kummallakin varaajalla on oma ja erillinen pumppukierto eikä sekoittumista varaajien välillä pitäisi tapahtua koska molempien virtauksien meno- ja paluu on samasta varaajasta.
Kuitenkin talviasetuksilla kun alavaraajan lämpö alhaisempi kuin ylävaraajan niin ylävaraajan alaosan lämpö notkahtaa selvästi enemmän lauhdutin kiertopumpun 3 nopeudella kuin 1 nopeudella.
Kesäasetuksilla taas alavaraajan korkeampi lämpö nostaa ylävaraajan alaosan lämpöä.
Varaajien sekoittumisessa on kuitenkin erikoista se että jos alavaraajasta jonkin pyörreilmiön johdosta vettä pääsee ylävaraajaan niin mistähän kautta paluuvirtaus ylävaraajasta takaisin alavaraajaan tapahtuu?
Kun ei se vesi voi mennä ylävaraajaan muuten kuin että jotain kautta vastaava vesimäärä tulee ylävaraajasta takaisin alavaraajaan.
Käsittääkseni ylä- ja alavaraajan välipellissä on yksi reikä josta alavaraajan vesi suurella lauhdutinvirtauksella voisi päästä ylävaraajan alaosaan mutta mistä vastaava vesimäärä palautuu alavaraajaan?
Onko välipellissä useampi reikä?
Olisko 4-tieventtiilissä jokin kanava siten että suurella lauhdutinvirtauksella sieltä kautta tulisi ko paluuvirtaus?
Muita yhteyksiä ylä-ja alavaraajan välillä ei taida olla?
Foorumin jäsen Mikko vs6 teki alkuvuodesta muutoksen ylävaraajan virtauskiertoon siten että tulppasi ylävaraajan alaosasta lähtevän tulistinkierron paluun ja kaikki paluuvirtaus menee alavaraajan alaosasta.
Olen seuraillut Mikon trendiä
http://personal.inet.fi/koti/mikko.koskela/trend.jpg ja kaikissa käyntitilanteissa ylä- ja alavaraajan lämpötilaero kasvaa käyntijakson aikana eikä missään käyntitilanteessa (kesä/talvi) alavaraajan lämpö voi olla korkeampi kuin ylävaraajan koska tulistinvaihtimelle menevä vesi otetaan Mikon kytkennässä lauhduttimelta alavaraajaan tulevasta putkesta eikä ylävaraajan alaosasta niinkuin alkuperäisessä tehdaskytkennässä.