Matias : Koneelle tuleva liuos oli 100%:ssa keskimäärin -0,73C ja muissa -1,02 - -1,04
Olisko sulla deltaa noille 100% (-0,73C) ja muille (-1,02.....1.04C)?
Jos keruun virtaus on 1500l/h niin 0,3C muutos on yli 0,5kw lämpötehoa.Eli pienikin lämpötilamuutos vaikuttaa melkoisesti tehoon.
Muuttuvia tekijöitä/olosuhteita on paljon.
Samaa mieltä,ehkä mielenkiinto säilyy tuon takia.Itse testailin keruupiirin virtauksia aikoinaan sillä ajatuksella että saisi keruun virtausta hidastamalla lämpöpumpun käymään sellaisia käyntijaksoja että keruuliuos kiertäisi vain yhden kierroksen käyntijakson aikana.Se ensimmäinen kierros kun on kaikkein lämpimintä.
Sain synkronoitua keruun kiertoajan ja käyntijakson suht samanpituisiksi mutta hyötypuoli meni miinukselle kun lauhduttimen antoteho aleni liikaa.
Tuossa keruun virtauksessa höyrystin jäähdyttää liuosta ja jos virtaus on hitaampi niin jäähtyy enempi eli höyrystimen dt suurenee hitaammalla virtauksella.
Kaivossa taas hitaammalla virtauksella keruuliuos ehtii lämmetä enemmän mutta kun höyrystimeltä tulee hitaammalla virtauksella kylmempää liuosta niin ehkä sen takia kaivosta höyrystimelle tulevan liuoksen lämpötila on lähes sama.
Toisekseen suurempi lämpötilaero kaivon veden ja keruuliuoksen suhteen taas pitäisi vaikuttaa siten että kylmempään keruuliuokseen siirtyy enemmän lämpöä..ts lämpövirta on suurempi.(?)
Virittelin tässä omat systeemit testiä varten ja klo 17.30 käyntijakso on keruun maksimivirtauksella(3/3) ja seuraava klo 20.40 käyntijaksolla keruun virtaus on pykälän hitaammalla (2/3).
Tässä on kolmenopeuksinen keruuliuospumppu.
Saas nähdä miten nyt käy
http://www.saunalahti.fi/matsut/talo/day.jpg