Itellä Logtemp käytössä. Laitoin sellaisen kvh-mittarin missä on pulssiulostulo. Piirtää palkin käytetyn tehon mukaan. Eipä noista käyntitunneista pelkästään paljon irti saisi. Mahtaisko logtemppiin saada tuon taajuuden. Täytyypi tutkia. Logtempistä kyllä näkee kauanko pumppu on käynyt, mutta käyntitaajuus olisi tosiaan kova sana. Hienosti tuo x15 hurisee, vaikka ulkona -29,4.
Teoriassa tuollainen taajuuden laskeminen onnistuu vaikka DualCounterilla jolla mitataan kwh-mittarin ledistä tehoa.
Kompressorin moottorin kahden vaiheen väliin pitäisi asentaa muuntaja,vaikkapa 400/24VAC ja muuntajan 24V:n puolelle merkkilamppu (Led tms).
Merkkilamppu vilkkuu taajuuden tahdissa ja sitä voi lukea samalla DualCounterin anturilla (fototransistorilla) jolla luetaan kwh-mittarin ledin vilkkumisnopeus.
Kompressorin taajuus vaihtelee välillä 20-100Hz (jos oikein muistan) niin suurin merkkilampun vilkkumisnopeus olisi 20-100 pulssia/sek jota luulisin DualCounterin pystyvän laskemaan.
Logtemp sovelluksen pitäisi kaiketi pystyä lukemaan suoraan DualCounterin pulsseja ja piirtämään siitä trendiä.
Jos sinulla on nykyinen kwh-mittaus DualCounterilla ja siitä on toinen laskuri vapaana niin sitähän voisi käyttää taajuuden laskemiseen.
Tuosta valon vilkkumisesta niin normaalivalaistuksessa käytettävät hehkulamput ja loisteputket vilkkuu 50Hz taajuudella mutta sitä ei silmällä erota.
Vähän historiaa aiheesta

Aikoinaan -60 luvulla tätä hehkulamppujen vilkkumisominaisuutta käytettiin levysoittimen(HI-FI) levylautasen pyörimisnopeuden hienosäätöön.
Levylautasen ulkokehällä oli ruudukko( tietyin välein mustia ja valkoisia neliöitä) ja kun pyörimisnopeus oli oikea niin stroboskooppi-ilmiön johdosta näytti tuon ruudukon kohdalla että levylautanen ei pyöri laisinkaan.
Tämä valaistuksen tahaton vilkkuminen aiheutti aikoinaan teollisuudessa pahojakin onnettomuuksia kun esim sopivasti
pyörivä sorvin tai työkoneen akseli tms näytti seisovan paikallaan vaikka todellisuudessa se pyöri tasan 3000r/min (50r/sek)
Kun ensimmäisiä loisteputkivalaistuksia tehtiin niin alkuun oli tapana kytkeä yksivaiheiseksi pitkiä valaistuslinjoja ja tasata kuorma ennen keskukseen kytkemistä.
Tämä kiellettiin heti kun stroboskooppi-ilmiöstä johtuvia vahinkoja alkoi tulla ja syyhteys ymmärrettiin
Siitä lähtien teollisuudessa on pitemmät valaistuslinjat aina kytketty 3-vaiheisiksi siksi ettei ole tätä stroboskooppi vaaraa.