Lähisukulaisella on Lahden (ja meidän) lähellä -77 valmistunut 1-taso ok talo n 100m2.Talossa on alkuperäinen 2000l:n yösähkövaraaja jossa käyttövesikierukat ja patterilämmitys.Vastuksia 2X6kw eli 12kw lämmitystehoa.
Yläpohjassa on 300mm villaa,seinissä ja lattiassa 200mm.Ikkunat 3-lasiset MSK tyyppiset.
Toissayönä varaajan pohja petti ja vedet tuli pannuhuoneen lattialle,onneksi vuoto oli senverran pientä että lattiakaivo ehti vetämään vedet viemariin.
Varaajan pohjassa on n 10mm reikä ja varsin ohueksi ruostunut ainakin reiän lähistöltä joten korjaaminen tuskin kannattaa.
Hankaluutena tuossa ettei vanhaa varaajaa saa ulos kuin paloittelemalla,ovia ulos 2 kpl ja oviaukot n 90X200cm
Korjausvaihtoehtoja selvitellessä tuli maalämmön asentaminen yhtenä vaihtoehtona,ainakin varaajaton laite tuntuisi mahtuvan ovista sisään,samoin joku 300l:n varaaja.
Sellainen kysymys että onnistuuko pintaputkiston kaivaminen ja asentaminen näin sydäntalven aikaan?
Peltotonttia olisi vapaana n 5000m2
Tai toinen vaihtoehto lämpökaivon poraaminen.
Tuleeko näistä millaisia lisäkustannuksia jos tehdään talvella?
Siis kesäajan asennukseen verrattuna.
Olisko kenelläkään kokemusperäistä tietoa tästä?
Tässä sukulaisen sähköpostia vuoden 2010 tammikuulta kun arvelee että talon sähkönkulutus olisi hieman yläkanttiin,todennäköisesti tuohon syynä on varaajan melkoiset lämpöhäviöt,pannuhuoneen ilman lämpötila on jatkuvasti n 60 astetta

Yösähköllä tuo 2000l:n varaaja piti ladata yöaikaan n 90 asteiseksi että riitti lämmin käyttövesi.
moro!kävi näin että joulukuussa sähkön kulutus nousi marraskuun 1702kwh.sta 2981kwh.n!!!!
syytä en tiedä,lämpötila on koko ajan max 20astetta,yleensä muualla kuin olkkarissa 18-19astetta.suihkun veden kanssa on ollut ongelmia ettei se tahdo riittää kuin yhdelle ja sekin parhaiten aamuisin..olenkin nostanut lämpötilaa pannussa nyt pvä 65 ja yö 80.että siitäkö tämä hirveä nousu kulutuksessa?jokuhan täällä mättää kun saa palella ja suihkussakaan vesi ei riitä mutta kulutus kasvaa..