HYVÄ!siis, että tuli joku muukin CTC 300-sarjan käyttäjä!
Meillä on aikalailla samanlaiset talot ja tuo perhekin aikalailla sama + takka. (Jos vaimos vielä löträä vedellä joka aamu ja kunnolla, niin voitas vaihtaa koko homma joku kerta päittäin - ei vaihtelun vuoksi, vaan siksi, että kukaan ei ees huomais....).
Mutta pumput on eri: siellä 8Kw ja meillä 10Kw ja meillä tuo kaivo on 200m(40m kalliita sorametrejä ja 160 kalliota)
Ja nyt koko homman lasku on tuossa työpöydällä. Odottamassa maksamista: 19.020,00 euroa.
- Hommaan lähdettiin hinnalla 16.300,00 euroa + sorametrit a 69euroa/m (oletus oli, että soramaata on paljon, koska olemme hiekkaharjun päällä = toivoin, että sitä ei ole yli sataa metriä..)
= Toimittaja tuli vastaan hieman, koska soramaata oli kuitenkin poikkeuksellisen paljon: tiputti kallioporaamisen 34e/m(oli 36e) ja soran 65(oli 69e).
Tämä vastaantulo tuli pyytämättä. Siitä kiitos K-Raudan LPR:n kauppiaalle.
Sitten näihin tärkeimpiin eli käyttökokemuksiin:
Itse maalämpöpumppu oli ensimmäisen vuorokauden "poispäältä" ja lämmitys + käyttövesi tuli siis pelkillä sähkövastuksilla ensimmäiset 28h: sähköä kului 279KW. Tuntui aika pahalle...
Nyt pumppu on päällä ja koko laite ollut päällä 403h (tarkistin just äsken) ja sähköä mennyt 482Kw.
Eli kun lasken tuon yllä olevan vastusten polton, niin lämmitys ja käyttövesi on ollut pelkällä maalämmöllä 375h ja siihen on mennyt sähköä kaikkiaan 203Kw.
(Tähän KW-määrään kuuluu se, että liuospumppu oli 10vrk päällä koko ajan alusta asti --> poistamassa asennuksessa tulleet ilmat putkistosta) Tätä ei oikein pysty laskemaan pois sähkönkulutuksesta näin pienellä otoksella. Eli aika näyttää, veikö paljon KW:tä vai ei).
Eli kulutus on (liuospumpun kanssa) 12KW päivässä
(tällä laskelmalla ja säällä kulutus on 4380KW / vuosi --> toimittajan laskemalman mukaan kulutus olisi noin. 8000-9000KW, kun huomio talven ja muun kylmän ajan --> joka tuntuu ainakin nyt realistiselle arviolle.)
--> 12KW siis näillä keleillä = +1 - +6 ollu paria poikkeusta lukuunottamatta ollut (jokunen päivä ollut pakkasta läpi vuorokauden).
Pakkasöitä on ollut koko ajan(-1C - -5C), mutta päivällä oltu plussalla melkein koko ajan (asennuspäivänä oli poikkeus silloin oli päivälläkin -8C ja silloin oli ne vastuksetkin oli päällä)
.
Pari säätöä tein omin päin:
1. tipautin pikkasen asetuksia kolmantena päivänä: vaikka meillä on termostaatit pattereissa (joiden pitäisi säätää lämpöä), niin tuntui että ne on liian kuumat...(Joissain tiloissa ei ole termostaattia esim. autotallien patterit) eli lämpökäyrä oli ja on nyt 50 ja sen arvon muutin nollaan (oli +5), ja vieläkin patterit on kuumat (autotalleissakin).
2. asetus käyttöveteen: asetin "Talous" asentoon. Asentaja oli laittanut sinne ylimpään eli johonkin mukavimpaa mahdollisuuteen.
3. Lämminkäyttövesi tipautin 60C --> 55C ja ero 10C, ennen kuin pumppu lähtee käyntiin sen takia.
4. kytkin sähkövastukset kokonaan pois. Ei lämmitä niillä ollenkaan, missään olosuhteissa.
Tulos on nuo kilowatit, lämmin talo ja lämmin käyttövesi on riittänyt aivan hyvin. Ainoa oli tuossa, kun saunottiin kavereiden kanssa, niin varmuuden vuoksi kävin laittamassa "pakkosyötön" päälle kolmeksi tunniksi, jotta se lämmin vesi ei lopu - eikä loppunut.
Tyytyväinen olen. Mutta pientä tämä on vielä. Odottelen niitä -30C pakkasia, että miten sitten menee. Sillon tämä vasta nähdään - hauskaa on se, että se tullaan näkemään...

Ainoa mikä on: on pumpun käyntiaika per vrk. se liikkkuu 6-8h välillä. Onko se normaalia? Pitäisikö olla vähemmän?
Mutta toisaalta tuolla sähkön kulutuksella voi minun puolestani olla päällä ihan miten vaan...vaikka koko ajan. Käynnistyksiä ei tuosta käyttöliittymästä näe, mutta tuntuu sille että pumppu käy pitkiä aikoja ja käynnistyksiä on vähän (tämä on tosin mutua...)
Edit: se jäi sanomatta, että ne öljylaskut 3500 litran edestä - kiva kun niitä ei ole...ihan kiva kun niitä ei ole...
