Tuossa pumpun valinnassa olisi ensin ratkaistava laittaako JJ72 puukattilan vai pelkän maalämpöpumpun rintamamiestalon lämmitystä hoitamaan.
Jos laitat puukattilan niin silloin joudut laittamaan reilun varaajan (700-1500l) että kattilaa pystyy suht normaalisti käyttämään.
Meillä on Jämän 40kw:n puukattila ja sillä 1250L:n varaajan lämpö nousee 50---->100 asteeseen parissa tunnissa.
Nuo kattilat on yleensä 20-40kw tehoisia niin siinä tarvitaan iso varaaja että lämmön saa järkevästi talteen ja hyötykäyttöön polton jälkeen päivän-parin ajaksi.
Jos tuollaista puukattila-varaaja systeemiä ei ole talossa valmiina niin mun mielestä ei kyllä kannata uusia alkaa hankkimaan,tulee investointi- ja työ kustannuksia niin paljon enemmän ettei siitä taloudellista hyötyä taida tulla millään laskukaavalla jos vertaa pelkän maalämpöpumpun hankinta kustannuksiin.
Eriasia jos talossa on varaava yösähkö tms lämmitys jossa on 1000-2000l:n varaaja ja puukattila valmiina.Jos ne on toimintakunnossa niin silloin simppeli ratkaisu on liittää maalämpöpumppu lämmittämään varaajaa ja lämmönjako varaajasta voi jäädä ennalleen.
Tällöin myös puukattilan käyttö on edelleen mahdollista tarvittaessa.
Meillä on em systeemi rakennettu -87 ja maalämpöpumppu lisättiin varaajaa lämmittämään -98.
Lämpöjohtoverkon putkikytkentä on periaatteessa tuollainen ,käyttövesipuoli puuttuu tuosta luonnoksesta
http://aijaa.com/0065610823881
Nykyaikaiset maalämpökoneet toimii parhaiten kun lämpöpumpun ja rakennuksen lämpöjohtoverkon verkon yhteensovitus saadaan onnistuneesti tehtyä.
Varmin tapa onnistua tässä on teettää mitoitus yms suunnitelmat kokeneella ammattilaisella.
Jää paljon turhaa työtä ja kustannuksia pois ja järjestelmä toimii niinkuin pitääkin heti alusta lähtien.
Varalämmityksenä on leivinuuni tai varaava takka kyllä kaikkein varmin ja helpoin käyttää,ei tartte kuin puuta pesään ja lämpöä alkaa tulla jopa ilman sähköä
