Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Pätkä/pitkäkäyntiä  (Luettu 11852 kertaa)

Poissa eko

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 0
  • YaBB 1G - SP1 on Kuningas!
Pätkä/pitkäkäyntiä
« : 14.07.09 - klo:09:04 »
Lainaus
Laita mahdollisimman iso lämpimän käyttöveden varaaja. Tällöin lämpöpumpun käynnistymiskertoja on harvemmin ja käyntijaksot ovat kerralla pidempiä. Lämpöpumpun käyttöikähän lasketaan kompressorin käynnistymiskerroissa ei käyntiajassa.

Tällainen mielipide tulee esille lähes kaikissa jutuissa, ja lähes poikkeuksetta melko pyöreästi. Vastaavasti voisi sanoa "Halpa on parempi kuin kallis"? Jos varaosakompura kuulema maksaa n. 2tEUR , niin ei sen käyttöiän takia kannata kovin suurta ylimitoitusta/extra investointia tehdä? Sopiva varmuus hyvästä..

Olen seurannut meillä (uuden) vaihtoventtiilikoneen (185l / 2+2hloä joista 3 naista) käynnistyksiä nyt kesäaikaan ja maksimissaan (normaalikäytössä, saunailta) tulee vrkssa 8 LKV-sykliä (normaali 5) a n.13min (ero +-7.5C asetusarvosta). Tämä tekee vuodessa 1800...3000 sykliä, kun vettä lämmitetään (LL-syklin loppu sen lisäksi).

Yksinkertaistamalla voi arvioida, LL-piiri päällä n. 30% (Espoo vuosi-ka +6C, mitoitusteho DUT -22C, tai vastaavasti (27-4.5)MWh / 9kW => 2500/8760). Jos LKV-sykli osuu missä tahansa kohdassa (sykli loppumassa, kun LL alkaa, LL:n lopuksiLKV sykli alkaa) LL-tarpeen kanssa yhteen, ei lisäkäynnistysta tarvita => normaali LL-sykliin liittyvät LKV syklit siis  :-/
      (30%*24h + 8x 2x13/60) / 24h = (7.2+3.5)/24 = n.44% tai
      (30%*24h + 5x 2x13/60) / 24h = (7.2+2.2)/24 = n.39%

Jos em. logiikka pitää kutinsa meillä 40+% LKV sykleistä osuu LL-sykliin. Siten lisäkäynnistysten määrä jää meillä n. 1100...1700 kertaan vuodessa. Tätä saa vielä alaspäin estämällä LL-syklin aamu-yöstä esm. 2h, jolloin ensimmäiset 2 suihkuttajan LKV-sykli LL-eston poistuttua ilma lisäkäynnistystä.

Muistelen, että Larux oli laskeskellut/mittaillut , että ensimmäiset 15min parhalla COPlla, koska kaivo "kuuma", mutta 30min jälkeen ei enää optimissa. Pitkä sykli ei siis välttämättä olekaan pelkkää plussaa?

Jos nyt viisaammat voisivat sanoa:
  • Mikä on kompuran tyypillinen mitoitusikä?
  • Montako kertaa / kuinka pitkään "mahdollisimman iso lämpimän käyttöveden varaaja"-MLP käynnistyy (oikeasti) per vuosi, niin näkisi, päljonko odotettava käyttöikä laskee, jos ottaa pienen varaajan ja olettaa "Lämpöpumpun käyttöikähän lasketaan kompressorin käynnistymiskerroissa ei käyntiajassa". (En nähnyt tiedonkeruuketjussa käynnistysten määrää....)
  • Paljonko "iso" varaaja tuottaa lisä-häviöita (suurempi lämpöhukka) vs. pieni varaaja. (lähinnä kesäaikana merkitystä)
  • Kuinka monta neliötä "iso" varaaja vie ja paljonko se maksaa. Espoossa 3++tEUR/m2, kaikkialla vähintään 1tEUR/m2?
  • Jos MLP laitettava esim. autotalliin ("halvat neliöt), jotta "mahdollisimman iso" mahtuisi, lämpökanaalin hinta / lisähäviöt huomioitava?
Kannattaisiko kuitenkin keskittyä vain odotettuun LKV kulutukseen (ja veden riittävyyteen), eikä todennäköiseen ylimitoitukseen?

Seuraavaa lisäkäynnistystä odotellessa/useampi investointi-tonni säästettynä  :D

Poissa tomppeli

  • Yleismoderaattori
  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 8 865
  • yli-ikämies
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #1 : 14.07.09 - klo:11:23 »
Lainaus
Laita mahdollisimman iso lämpimän käyttöveden varaaja. Tällöin lämpöpumpun käynnistymiskertoja on harvemmin ja käyntijaksot ovat kerralla pidempiä. Lämpöpumpun käyttöikähän lasketaan kompressorin käynnistymiskerroissa ei käyntiajassa.
- Pumpun voitelu toimii aluksi heikosti, koska öljyt valuneet alas ja pumppu aika kuiva. Pumppu kuluu huonon voitelun takia.

- Pumppu ei saa heti tarpeeksi kovaa painetta. Kuumakaasun kestää lämmetä käyntijakson alussa useita minuutteja, ennen kuin se alkaa lämmittämään vettä.  Alussa on siis lämmityksen kannalta turhaa käyntiä jonkin aikaa.

- Harmillisia sähkön kulutuspiikkejä tulee useammin sähköverkkoon; näkyvät valojen välähdyksenä.

- Käynnistyskontaktorin kärjetkin kestävät vain rajallisen määrän kompressorin moottorin vaatimia, lähes 100 Amp käynnistysvirtapiikkejä. Kontaktorin kärjet rapautuvat ja kontaktori menee vaihtoon. Kontaktorikin on aika kallis ja sen joutuu vaihtamaan sähköasentaja.

Kaiken kaikkiaan, on paljon syitä, miksi on eduksi, että käynnistyskertoja ei olisi kovin tiheään.
Tässä oli muutamia.

Poissa eko

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 0
  • YaBB 1G - SP1 on Kuningas!
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #2 : 14.07.09 - klo:12:27 »
Kiinostaa edelleen, montako kertaa vähemmän se "iso varaaja" käynnistyy. Ja kuinka paljon em. Kulutus kuluttaa kompuraa. Erityisesti, jos laitetaan vain LKV-puolelle (joka järkevää betonilaatassa).

Energian kulutus koko syklissä (myös startissa) on tarkoitus labrata, kunkan saan Enermetin mittarin (2Wh tarkkuus) kiinni PC:hen. Energia häviättömyys myös käynnistyksessä edelleen voimassa (ainakin Carrierissa menee LKV-syklin jälkeen tehoa LL-piiriin, vaikka pumppu jo seis)...

Kannatan kovia arvoja eli (tunnus)lukuja kehiin ;)

Poissa mnk

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 682
  • IVT 11E HT+/203m/2006
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #3 : 14.07.09 - klo:13:03 »
Nyt on pätkäkäynnin juhlasesonki taas eli kesäaika.  

Oma huussidatan soppari on vanhentunut, joten tässä yksi kohde jossa on ns. puskurivaraaja avittamassa pidempiin käyntisykleihin:

http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_User=63&H=&View=Rapport

Kuvan käyntisyklejä saisi vielä pidemmiksi laittamala hystereesin kesäisin vaikka 5:een asteeseen ~~ 2 astetta sijaan.

Kuvassa näyttäisi olevan 6 starttia per 24h ja Carrierin 11kw vaihtoventtiilikone.   Eli käy harvakseltaan lämmittäen kosteiden tilojen lattiapiirejä.

=> hyvä puskurivaraaja

Oman systeemin lokaalin dataloggerin perusteella toteaisin, että ensimmäiset 4-5 minuuttia  kompura ja systeemi "asettuu"  tekemään lämpöä ja silloin hyötysuhde on mitä on.   Varminta on mitata erillisellä kwh mittarilla vaikka koko heinäkuun lämpöpumpun syömä kulutus.   Voisin laittaa  txt tiedostosta, miltä luvut näyttää ensimmäisen 15 min aikana käynnistyksestä kesäaikana, jos vain muistan.

Edellä oli todettu kompuran paineroiskevoitelun heikkoudesta startin jälkeen ja samaa mieltä ja siksi haluan pidempiä käyntiaikoja ja vähän startteja.  Mutta eipä noita rikki menneiden kompuroiden postauksia paljoa ole....

Googlella  compressor wear:

http://books.google.fi/books?id=Mp4JflOcxigC&pg=PT327&lpg=PT327&dq=heat+pump+compressor-wear&source=bl&ots=N49nG-OOZb&sig=3P2Ofj3-uYbPABzbRfHxg1wbwFE&hl=en&ei=41ZcSqefI9Hw-QaSktHmDA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=6

Poissa Rauski

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 185
  • Optimum 6
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #4 : 30.07.09 - klo:23:35 »
"Mikä olikaan kompuran käyttöikä".
200 000 käynnistystä, niin sanovat viisaat, siihen mennessä sippaa tietty prosentti noista.

Poissa eko

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 0
  • YaBB 1G - SP1 on Kuningas!
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #5 : 02.08.09 - klo:18:42 »
Lainaus
"Mikä olikaan kompuran käyttöikä".
200 000 käynnistystä, niin sanovat viisaat, siihen mennessä sippaa tietty prosentti noista.

Mielenkiintoista, mitoitus saatta olla vaikka L10, jolloin 10% sippaa ennen 200t käynnistystä. Kun laskujen mukaan ja LKV- lisakäynnistysten määrä 1700 vuodessa, eliniän lyheneminen on sen takia marginaalista (vain 17% 20v:ssä)... Voi tietty olla myös L1 (1%) arvo, jolloin tilanne vielä valoisampi....


Lainaus
Mutta eipä noita rikki menneiden kompuroiden postauksia paljoa ole....

Ilmankos  ;)

Kuka kehtaa kertoa, montako kertaa nuo "isot" (suomi-design) käynnistyvät vuodessa - sillä rintamalla edelleen hämmästyttävän hiljaista  :(

Poissa JariA

  • Vanha jäsen
  • ****
  • Viestejä: 352
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #6 : 02.08.09 - klo:20:41 »
Lainaus
Kuka kehtaa kertoa, montako kertaa nuo "isot" (suomi-design) käynnistyvät vuodessa - sillä rintamalla edelleen hämmästyttävän hiljaista  :(

Ainakaan Geopro SH13 pumpussa (Ouman 202S) automatiikka ei laske kompressorin käynnistyksiä, minkä vuoksi niistä ei ole tarkkoja tietoja.

Nykyisillä asetuksilla (johtopumppu pienimmällä nopeudella 1) maalämpöpumppu takoo +5 - -5 asteen ulkolämpötiloilla 15 - 23 käyntijaksoa vuorokaudessa. Toukokuun alusta elokuun loppuun käyntijaksoja on kenties 5 - 1 kappaletta vuorokaudessa. Käyntijaksot ovat meillä lyhyitä, koska varaajasta lämmitetään yleensä vain alaosa. Tyypillinen käyntijakso on noin 30 minuutin mittainen.

Alle -10 asteen ulkolämpötiloissa käyntijaksojen määrä pienenee vuorokautta kohden koska pumppu pauhaa monta tuntia yhtä soittoa. Nykyisillä asetuksilla arvioin käynnistysten määräksi vuodessa jotain 5000 - 5500 kappaletta.

Jos johtopumpun nopeutta kasvattaa arvoihin 2 tai 3, pitenevät käyntijaksot koska varaaja lämmitetään ylös asti. +5 - -5 asteen ulkolämpötiloilla käyntijaksoja on vuorokaudessa keskimäärin 8 - 10. Vuosittaisten käynnistysten määrä voisi olla noilla asetuksilla esimerkiksi 3000 kappaletta.

Meillä on 500 litrainen varaaja. 700 tai 1000 litraisten varaajien kanssa käynnistysten määrät ovat epäilemättä jotain muuta. Samaten sillä on varmaan merkitystä, onko talossa lattialämmitys (kuten meillä) vai patterilämmitys.

Jos kompressori kestää 200 000 tuhatta käynnistystä, niin 5500 käynnistyksen vuositahdilla se määrä tulee täyteen 36 vuoden kuluessa.

Poissa KimmoK

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 976
  • Hartiapankista pesee ja linkoaa.
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #7 : 11.08.09 - klo:14:32 »
kovastikin samoilla linjoilla JariA:n kanssa.

meillä omalla mitoituksella täystohottava LäT8 ja 700L varaaja & lattialämpö



Käynnistyksen alkuvaiheen huonon hyötysuhteen ajallisesta pituudesta en ihan helpolla niele että se ois luokkaa 5 minuuttia.

Lämpömittareita kyyläämällä näen että jo ensimmäisen minuutin aikana lämpöä alkaa siirtyä varaajaan ja sitä siirtyy vielä jonkin aikaa lämpökoneen sammumisen jälkeenkin.
Parhaan hyötysuhteen väitän jäävän ensimmäisen 10 käyntiminuutin sisään koska niihin aikoihin lämpökaivosta palaavan nesteen lämpötila laskee selvästi (asteita).

Meillä käyntiajat on 30min-55min haarukassa. Tauot on luokkaa puolestatoista tunnistaa 6 tuntiin.
« Viimeksi muokattu: 11.08.09 - klo:15:02 kirjoittanut KimmoK »
- KimmoK --Hartiapankkiraksaaja pohjolasta.
Ylikiiminki: 700m3 & 230m2 & LÄ T8 & 11-14Mwh/vuosi
2013 lähtien + 30m2 puolilämmintä varastotilaa suorasähköl

Poissa pohdiskelija

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 4
  • Maalämpöfoorumilta tietoa
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #8 : 11.08.09 - klo:17:44 »
Lainaus
Lainaus

Kuka kehtaa kertoa, montako kertaa nuo "isot" (suomi-design) käynnistyvät vuodessa - sillä rintamalla edelleen hämmästyttävän hiljaista  :(

Täällä vähän tietoa eräästä 90-luvun lopun V15 mallista. Käynnistyskertoja siis vuodessa noin 30000-35000. Tyypillinen käyntijakso kestää 3 minuuttia. Kompura hajosi kun käynnistyksiä oli kertynyt noin 250000 mutta ei käynnistymisiin vaan öljyvuodon aiheuttamaan kiinnileikkautumiseen. Ties kuinka kauan olisi kestänyt ilman sitä.

Minua kiinnostaisi tietää kuinka paljon yksi käynnistys syö tunteja kompuran eliniästä. Kompurahan kestää jonkun tietyn tuntimäärän käyttöä eli paljon yksi käynnistys sitä määrää vähentää?

Poissa tikma

  • Vanha jäsen
  • ****
  • Viestejä: 279
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #9 : 11.08.09 - klo:19:16 »
Lainaus
Lainaus
Lainaus

 Tyypillinen käyntijakso kestää 3 minuuttia.

Onko tuossa kirjoitusvirhe, vai onko käyntijakson keskimääräinen pituus todellakin vain 3 minuuttia? Meleko lyhyt pätkä...
Lämpöässä V9, 203GT, 200m/115mm kaivo, Enervent Pandion eco EDW-CG (maakylmä).

Tupa 182m2/151m2 ja 55,5/49m2 autotalli
#107 #232

Poissa eko

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 0
  • YaBB 1G - SP1 on Kuningas!
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #10 : 11.08.09 - klo:21:01 »
Lainaus
Lainaus

Täällä vähän tietoa eräästä 90-luvun lopun V15 mallista. Käynnistyskertoja siis vuodessa noin 30000-35000. Tyypillinen käyntijakso kestää 3 minuuttia. Kompura hajosi kun käynnistyksiä oli kertynyt noin 250000 mutta ei käynnistymisiin vaan öljyvuodon aiheuttamaan kiinnileikkautumiseen. Ties kuinka kauan olisi kestänyt ilman sitä.

Minua kiinnostaisi tietää kuinka paljon yksi käynnistys syö tunteja kompuran eliniästä. Kompurahan kestää jonkun tietyn tuntimäärän käyttöä eli paljon yksi käynnistys sitä määrää vähentää?

Mulle V15 ei sano mitään, mutta alkaa tuntua entistä enemmän siltä, että alkuperäinen kysymykseni: Onko sittenkään mitään järkeä laittaa suuri varaaja / iso investointi, jos suurin säästö tulee kompuran eliniässä (käynnistyksen hinta 2...3tEUR/200+tkpl => alle 1.5snt/lisäkäynnistys)?

Minusta näyttää sltä, että huonolla parametri-asetuksilla saadaan huomattavasti useammin ja pahempaa jälkeä (ainakin LL-talossa). Halpa sittenkin parempi  ;) ?

COP:a arvioitaessa olisi kiva tietää, miten huomioitte lämpö-mittauksen aikaviiveen (esim. vakio-NTC:n aikavakio 17 sek) (http://www.partco.fi/luettelot/osat/PARTCO2007_OSA2.PDF sivu 5. Viiveestä oli aiemmin tällä foorumilla toisaalla juttua, mutta en taas löydä tähän hätään....

Poissa sailor

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 3 070
  • Lämpöässä V15 11/04-->
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #11 : 11.08.09 - klo:21:46 »
Lainaus
Lainaus
Lainaus

Kuka kehtaa kertoa, montako kertaa nuo "isot" (suomi-design) käynnistyvät vuodessa - sillä rintamalla edelleen hämmästyttävän hiljaista  :(

Täällä vähän tietoa eräästä 90-luvun lopun V15 mallista. Käynnistyskertoja siis vuodessa noin 30000-35000. Tyypillinen käyntijakso kestää 3 minuuttia. Kompura hajosi kun käynnistyksiä oli kertynyt noin 250000 mutta ei käynnistymisiin vaan öljyvuodon aiheuttamaan kiinnileikkautumiseen. Ties kuinka kauan olisi kestänyt ilman sitä.

Minua kiinnostaisi tietää kuinka paljon yksi käynnistys syö tunteja kompuran eliniästä. Kompurahan kestää jonkun tietyn tuntimäärän käyttöä eli paljon yksi käynnistys sitä määrää vähentää?

Ei sitä kukaan tiedä. Tämän olettamuksen perusteellahan saadaan alitehoisia pumppuja kaupattua kuluttajille ylihintaan liian matalilla kaivoilla. Koneet huutavat yötä päivää maaneste pakkasen puolella ja sitten paukutellaan hekseleitä kun ei kompura kulu  :-?

Käynnistyksiä täällä nyt 6krt/vrk käyttöveden tekoon.

17pv helmikuuta noin 40kpl, jolloin sähkön kokonaiskulutus 71,6kWh. Oli kylmä päivä, kun kokonaiskulutus oli noin suuri.

http://www.wunderground.com/history/airport/EFJY/2009/2/17/DailyHistory.html


Välikelipäivä 29.4.2009 -> 38 käynnistystä
 Keli: http://www.wunderground.com/history/airport/EFJY/2009/4/29/DailyHistory.html?req_city=NA&req_state=NA&req_statename=NA

Käynnistykset laskettu Wattsonin logista. Vähimmillään käyttövettä lämmitetään (ja pumppu käy) näköjään 4 kertaa/vrk. Eli tuon verran säiliö viilenee itsekseen. Tämä siis kun kukaan ei ole ollut nyt kesällä kotona.

Kiertovesipumput on ykkösellä, mutta shuntit pitäisi olla kiinni ja lämpökäyrät vedetty alas. LÄ:ssä kesäasetukset alamin 44 astetta, ylälämpö kelluu ja alaerotus maksimi 9 astetta.

Tämä on yli-ylitehoinen pumppu, ai miksikö ei runsaat käynnistykset huoleta? Siksi että:  200 000/40 = 13,5 vuotta mikäli olisi kokoajan lämmitystarvetta. Odotan itse asiassa innolla tämän kompuran rikkoutumista. Vaihdan tilalle pienemmän (V10:n kompuran) ja katson kuinka kulutus muuttuu.

Jani

« Viimeksi muokattu: 11.08.09 - klo:21:48 kirjoittanut sailor »
Lämpöässä V15 Opation modaus:
http://sailor.arkku.net//trend.jpg.jpg

Poissa olammi

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 509
  • Aircooled
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #12 : 11.08.09 - klo:22:18 »
Lainaus
Kuka kehtaa kertoa, montako kertaa nuo "isot" (suomi-design) käynnistyvät vuodessa - sillä rintamalla edelleen hämmästyttävän hiljaista

Oma loggaus on pyörinyt helmikuun 2009 alusta tähän päivään asti. Tein pientä datanrouhintaa ja seuraavanlaista tulosta sain. Pumppu siis Geopro SH9, 700 litran pönttö, lattialämmitys.

Mittausväli 5.2.2009-11.8.2009 (n. 188 vuorokautta). Käyntikertoja mittausvälillä 656 kpl, eli n. 3,5 kertaa/päivä. Käyntikerran keston keskiarvo 93.2 minuuttia. Kuukausittain samat suureet:

02/09: 6.4 kertaa/vuorokausi, 112.4 minuuttia/jakso
03/09: 5.8 kertaa/vuorokausi, 100.8 minuuttia/jakso
04/09: 4.1 kertaa/vuorokausi, 92.3 minuuttia/jakso
05/09: 2.3 kertaa/vuorokausi, 79.4 minuuttia/jakso
06/09: 2.0 kertaa/vuorokausi, 74.8 minuuttia/jakso
07/09: 1.6 kertaa/vuorokausi, 62.8 minuuttia/jakso
08/09: 1.6 kertaa/vuorokausi, 59.1 minuuttia/jakso

Edit: minimi kesto / käyntikerta 44 min, maksimi 292 min
« Viimeksi muokattu: 11.08.09 - klo:22:22 kirjoittanut olammi »

Poissa JariA

  • Vanha jäsen
  • ****
  • Viestejä: 352
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #13 : 12.08.09 - klo:20:01 »
olammin esimerkin innostamana laskeskelin itsekin pumpun käynnistyksiä tältä vuodelta.

Pumpun nykyiset asetukset ovat olleet päällä 10.1.2009 alkaen. Sen jälkeen 31.7.2009 asti on käynnistyksiä ollut yhteensä 2393 kappaletta. Keskimäärin siis 10, 7 käynnistystä vuorokaudessa. Keskimääräinen käyntijakson pituus on noin 30 minuuttia.

Pumppuna SH13 + 500 litran varaaja. Radikaali ero olammin koneen käynnistysten määrään johtuu siitä, että meillä varaajan vesimäärä on pienempi ja ennen kaikkea siitä, että lämmityskauden aikana pumppu tavallisesti lämmittää vain varaajan alaosan vesitilan.

Käynnistymiskertojen riippuvuuden ulkolämpötilasta näkee kuvaajasta:
http://mlp.jaria.net/kayntijaksojen-maara-09.jpg

+5 asteen ulkolämpötilassa käyntijaksoja on 10 - 13 kappaletta ja -5 asteen lämpötilassa 21 - 22 kappaletta.

Kuinkas paljon käynnistyskertoja niissä vaihtoventtiilikoneissa on?

Poissa Malibra

  • Vanha jäsen
  • ****
  • Viestejä: 269
  • IVT / C9 / 2x300m vaaka / 2003 / 260m2 / 800m3
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #14 : 14.08.09 - klo:22:32 »
Lainaus
Kuinkas paljon käynnistyskertoja niissä vaihtoventtiilikoneissa on?

Meillä kone käynnistynyt 1115 kertaa ajalla (1.1.2009 - 31.7.2009)

Tämän ajan koneessa ollut sellaiset asetukset, että lämmityspuolen käynnistystiheys on ollut maksimissa <--> paluulämmön kytkentäerotus ollut minimissään (2 astetta)

-Janne-

Poissa _ead_

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 34
  • Ekowell ECT-500, vaakaputkisto, lattialämmitys
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #15 : 15.08.09 - klo:18:57 »
Tässä vielä yhden suomipumpun tietoja viimeisen vuoden ajalta. Ekowell ECT-500: 260 litranen varaaja, antoteho 7,1 kw. Taitaa tämä olla Ekowellin malleista se, joka pätkäkäynnin suhteen on huonoin eli varaaja on vähän liian pieni kooltaan.

KuukausiKäyntiminuutit yhteensäKäyntikerrat yhteensä (kpl)Käyntiminuutit keskimäärin per kertaKäyntikerrat keskimäärin per päivä (kpl)
2008/08230312718,134,1
2008/09427725316,918,43
2008/10761944017,3214,19
2008/111118761618,1620,53
2008/121386268520,2422,1
2009/011752384720,6927,32
2009/021591887218,2531,14
2009/031428782017,4226,45
2009/041019263516,0521,17
2009/05361919518,566,29
2009/0612627915,972,63
2009/0712018414,32,71
Yhteensä103250565318,2615,49

Poissa rojekti0607

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 46
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #16 : 22.08.09 - klo:08:51 »
Lämpöässän C-sarjalainen (C8,5) käydä puksuttaa kesäaikana keskimäärin 20-40 min. Käynnistyskertoja vuorokaudessa 1 tai joskus 2.

Poissa Roori

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 5 308
  • Maalämpo... Ollakko vai Ei....KYLLÄ
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #17 : 22.08.09 - klo:11:24 »
Lainaus
Lämpöässän C-sarjalainen (C8,5) käydä puksuttaa kesäaikana keskimäärin 20-40 min. Käynnistyskertoja vuorokaudessa 1 tai joskus 2.
Onpas harvakäyntinen vaikka vain 223L varaaja, kuulostaa hyvinvoivalta!
Vai onko sulla erikoisjärjestelyitä eli normaalista poikkeavuuksia?
Sulla lienee vain käyttövesitarve kesäisin?
Pellooko hyvästi nuon muuten?

justus01

  • Vieras
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #18 : 24.08.09 - klo:11:10 »
Lainaus
Lämpöässän C-sarjalainen (C8,5) käydä puksuttaa kesäaikana keskimäärin 20-40 min. Käynnistyskertoja vuorokaudessa 1 tai joskus 2.

Hyvin on varaaja eristetty....

Poissa eko

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 0
  • YaBB 1G - SP1 on Kuningas!
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #19 : 24.08.09 - klo:12:40 »
Lainaus
Lainaus
Lämpöässän C-sarjalainen (C8,5) käydä puksuttaa kesäaikana keskimäärin 20-40 min. Käynnistyskertoja vuorokaudessa 1 tai joskus 2.

Hyvin on varaaja eristetty....

Meillä Carrier C9 (9kW, 185l sisäinen varaaja) käynnistyi lomalla (keskikesä, ei LKV kulutusta, LL kesäpysäytyksessä 19+C koko ajan, LKV-tuotto päällä) n. 2 kertaa vrk (LKV alaraja 40C, yläraja 58C, jakso näyttäisi olevan n. 12min)





Jos LS:llä saa vielä koko porukan suihkutkin kahdella MLP käynnistyksellä, onneksi olkoon. +38l tekee näköjään ihmeitä  :D

Poissa rojekti0607

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 46
Re: Pätkä/pitkäkäyntiä
« Vastaus #20 : 24.08.09 - klo:22:12 »
Aivan perus C-sarjalainen, ei mitään virityksiä.
Joo, talo aika aurinkoisella paikalla ja isot akkunat aurinkoa kohti päiväsaikaan ja muutenkin säädöt niin, ettei lämmitystä tarvi juuri ollenkaan touko-elokuussa. Suihkussahan käydä lorotellaan neljän hengen voimilla joka päivä. Hyvin on pelannu pumppu, eipä paljon valittamista. Pitää kesäaikana käyttövedenkin +50C:ssä ilman lisävastusta ;D

Lainaus
Lainaus
Lämpöässän C-sarjalainen (C8,5) käydä puksuttaa kesäaikana keskimäärin 20-40 min. Käynnistyskertoja vuorokaudessa 1 tai joskus 2.
Onpas harvakäyntinen vaikka vain 223L varaaja, kuulostaa hyvinvoivalta!
Vai onko sulla erikoisjärjestelyitä eli normaalista poikkeavuuksia?
Sulla lienee vain käyttövesitarve kesäisin?
Pellooko hyvästi nuon muuten?