Kytkentä on käsittääkseni juuri tuollainen. Vaihtoventtiilin sijaintia ei näe, mutta ei se kai voi muuten olla kuin noin.
Kohde on uudisrakennusta vastaava peruskorjaus, rintamamiestalo vuosimallia 1953. Peruskehikon koko 8x9 metriä, lämmin kellari (korkeus 230) ja lämmin ullakkokerros asuintilana seinästä seinään. Lisärakennusta 3x4 metriä portaikkotorni 3 kerrosta + siipi noin 55 m2. Yhteensä noin 270 m2. Lisäksi lämmin autotalli ja varasto yhteensä 50 m2. Talo on laskennallisesti energialuokassa B.
Lattialämmitys joka paikassa, kellari, siipi, autotalli ja varasto betonivalulla, vanhan osan 1. ja 2. kerroksen lattia 3xgyproc, jossa putket saneerauslaastilla keskimmäisessä kerroksessa gyproc-suikaleiden välissä.
Hullun kierto on kiinteästi päällä, Wilon pumppu, en muista mallia (enkä ole rikospaikalla).
Ei huonetermostaatteja, sisälämpötila-anturi. Ilman sisälämpötila-anturia käyrä 29, lämpötila 21 ja lämpö pysyy melko tasaisesti 22 asteessa kaikilla keleillä. Sisäanturilla pysyy paremmin auringonpaisteen ja asumislämmön mukana. Ulkorakennukset 15 astetta.
Ilmastoinnin jälkilämmitys on yhdessä lattialämmityspiirissa. Säädin sen kokeilujen jälkeen melko pienelle (1/6), koska se lisäsi pätkäkäyntiä. Tuloilman lämpö 15-20 astetta. Enervent LTR-6 noin 40% teholla.
Optimum-säädöt: liuoksen lämpötilaero 3 astetta, käytönnössä on aina 4 astetta. Lämpökierron lämpötilaeron olen säätänyt 4 asteeseen, jotta meno pysyy kohtuullisena. Muuten vakioasetukset. Kone käy keskimäärin noin 20 minuutin välein, ainoastaan käynnin pituus muuttuu kelien mukaan (2+18, 5+15, 10+10 jne.), paitsi tietysti lämpimän veden tekeminen tulee lisäksi silloin tällöin.