Systeemi toimii tosiaan ihan reaaliajassa ja näyttää mitä pannuhuoneessa tapahtuu. Tässä on systeemin kuvaus:
1. Asensin DS1820-antureita erinäisiin putkiin (asennuspaikat näkyy siitä www-sivulla olevasta kuvasta).
2. anturit on liitetty pannuhuoneessa olevaan PC-koneeseen.
3. PC:ssä pyörii Logtemp:n ilmainen softa, joka lukee antureita. Ohjelma tekee mittauksista tuon käyräkuvan sekä XML-tiedoston (jossa mittaustulokset) viiden minuutin välein.
4. Pannuhuoneen PC on verkossa kiinni (sen powerline-ethernetin kautta) ja Logtemp lähettää 5min välein tuon käyräkuvan sekä XML-tiedoton tuonne kolumbuksen weppiserverille.
5. Koodasin weppiserverille javascript/HTML-tiedoston, joka osaa erotella mittaustulokset toisistaan sekä päätellä niiden perusteella seisooko pumppu, tekeekö lämmintä vettä, lämmittääkö taloa sekä sen jos öljylämmitys on päällä.
6. Piirsin muutamia kuvia noista putkituksista / venttiilien asennoista eri käyttötapauksissa (esim lämmittää taloa, lämmittää käyttövettä, yms). Tup Javascript valitsee ohjelman pohjaksi sopivan kuvan ja piirtää sitten antureiden mittausarvot oikeisiin kohtiin.
Se varsinainen javascript-koodi on tosi yksinkertainen (ja huomasin että siellä on turhaakin kamaa). Lataa sivu selaimeen ja valitse View/source, niin näet sen. Nuo "taustakuvat" voi katsella erikseen
www.kolumbus.fi/tomi.heinonen/thermiaML1.jpg (sekä ML2, ML3, ML4 ja ML5).