Tuo on paljon parempi linkki kuin wikipedia, mutta ei vieläkään kerro mitään laitteen kotelointiluokasta, sillä CE on valmistajan ilmoitus laitteen turvallisuudesta
http://www.tukes.fi/fi/Toimialat/Kuluttajaturvallisuus/Ohjeita-ja-vaatimuksia-yrittajille/CE-merkki/ FI-merkki kertoo enemmän kuin CE, sillä se vaatii laitteen erillisen testauksen ja sitä ei kaikki CE-merkityt laitteet läpäise. EU:n myötä on sähköturvallisuusmerkinnät huonontuneet Suomessa tuon CE-merkinnän vuoksi.
http://www.sahkoopas.com/sahkotietoa/sahkolaitteet/merkinnat/Tuo Puhtin vertaus liedestä ja jääkaapista on hyvä. Niistä tuli mieleeni, että ainakin ennen oli etäisyysvaatimuksia vesipisteistä pistorasioihin, nykytilannetta en tiedä. Keittiön työpistevalaisimien IP-luokitus taitaa olla IP21, jos astiankuivatuskaappi on yläpuolella. Mitä tulee pumpun sisällä oleviin nesteisiin ja niiden vuotomahdollisuuksiin, niin luulen, että pumppujen sisäiset kytkentäkotelot ja sähköliitäntäkotelon täytyy olla riitävän hyvällä IP-suojauksella, ettei vesi pääse noihin vuototilanteissa?
Avainkysymys on: Millaiseksi tilaksi luokitellaan pannuhuone, jossa on vesipiste, josta otetaan puutarhaletkulla vettä, ja lattiakaivo? Voihan se olla keittiötä vastaava kuiva tila, mutta epäilen, että näin ei ole. Päässäni on luuloja ja olettamuksia, mutta ehkäpä ensi viikolla minulle soittaa asiantunteva myyjä, joka on saanut selvitettyä kysymykseni ja saan virallisen vastauksen.
Aiemmin jo mainitsinkin, että väliseinillä saan ratkaistua mahdollisen etäisyysongelman vesipisteeseen ja arvaatte varmaan, että olen jo suunnitellut sen, kuten kaikki muutkin vastaavassa tilanteessa olevat