Mä lisäsin meidän pumpun tulistin ja lauhdutinputkien väliin yhdysputken ja palloventtiilit(kuvassa A ja B).
Kesäaikaan tulistuslämpöä tulee niukasti niin venttiili A on täysin kiinni ja B on täysin auki.
Menee siten tulistus ja lauhdutuslämpö "samaan pataan" isoon varaajaan ja 160L:n varaaja on kylmänä.
Normaalisti lämmityskaudella venttiili A on täysin auki ja B kiinni joten kaikki tulistinteho menee käyttöveden lämmitykseen.
Alkoi tässä meilläkin talon lämmitystarve kasvaa ja jouduin nostamaan lauhdutuslämpöä että sisälämpötila säilyy.
Seurauksena tästä alkoi Ekowellin lauhdutinteho hiipua,+36 asteen lauhdutuslämpötilalla pumppu antoi n 7,5kw lauhdutustehoa.Kun nostin lauhdutuslämpötilan +44 asteeseen niin lauhdutusteho oli enää 6,5kw.Lauhdutinputkessa on Pollucom Qn2,5 energiamittari.
Kokeilin sitten kääntää tulistinputkessa olevia palloventtiileitä että n 50% tulistintehosta menee lauhdutinputken kautta 1200l:n varaajaan ja loput tulistintehosta 160l:n käyttövesivaraajaan.
Tämä onnistui yllättävän hyvin,lauhdutinteho nousi 1,5kw(6,5kw->8kw) ja näkyy silti riittävän rajoitettu tulistinteho käyttövesivaraajalle.
Kokeilin mitata pumpun antotehoa siten että kaikki tulistinteho meni lauhdutinputken kautta isoon varaajaan niin 9kw näkyi olevan.
Ihmeesti sai lisää "potkua" 1,5kw:n lauhdutintehon lisäyksellä,niinkuin trendikäyrästä näkyy,käyntijakso lyheni huomattavasti.
Täytyy kehitellä jonkinlainen termostaatti tuohon että pysyisi käyttövesivaraaja +55 asteessa ja ylimääräiset tulistintehot menisi lämpöjohtoverkon varaajaan automaattisesti.
