Jos talon käyttö on samanlaista päivästä toiseen, eikä talo ole erityisen tuulisella paikalla tai erityisen herkkä tuulelle, riittää pelkkä ulkoanturilla ajaminen hyvin.
Termostaateilla ja sisäanturilla voi lisätä järjestelmän reagointia poikkeustilanteisiin, ja ensimmäisillä myös pitää yksittäisiä huoneita kylmempänä. Saman voi toki tehdä myös kuristamalla yksittäisten huoneiden kiertoa, kuten itse teen.
Jos käyttää pelkkää ulkoanturia, ei järjestelmä ala värähtelemään, koska säätö on "feed-forward", eli ei sisällä varsinaista sensoroitua takaisinkytkentää (epäsuorasti toki kiertoveden paluulämpötilassa). Tällä päästään myös parhaaseen energiatalouteen, kun kiertoon työnnetään vain juuri sen verran energiaa, kuin tarve on.
Ei siinä värähtelyssä sinänsä mitään vaarallista ole, mutta jos esim. huonelämpötila seilaa muutaman tunnin syklillä muutaman asteen eestaas, ei se välttämättä mukavaakaan ole, varsinkin jos sattuu väärään vaiheeseen (esim. nukkumaanmennessä kuuma makuuhuone, aamulla herätessä kylmä).
Jos talossa on noita tuuliherkkyyksiä, voi olla viisasta laittaa sisäkompensointi tai käyttää huonekohtaisia termostaatteja. Esimerkiksi niin että ulkoanturilla talo viritetään ensin 1...2 astetta yli halutun sisälämpötilaan, ja sitten termostaateilla leikataan tuo ylimääräinen pois -> on sitten varaa jos tuuli jäähdyttää taloa tai ovia on pidetty normaalia enemmän auki.
nvg