Lisätään vielä löylyä kiukaalle kun nuo testin järjestäjät käy kuitenkin täällä urkkimassa tietoa yms..

Otetaan yksi suuntaa antava esimerkki miten saataisiin testattua myös tulistinpumput.
Kytketään pumput esim. 10kW jäähdytykseen/kuormitukseen vuorokaudeksi ja samalla lasketaan käyttövettä vuorokauden aikana vaikka viisi henkisen perheen tarpeisiin. Aamulla 200L suihkuvettä, päivällä 50L, iltapäivällä 50L ja illalla 300L. Tämä testi ajetaan 0/55(PATTERI) lämmöillä ja toinen vrk 0/40(LL). Kytkentä niin että varaaja on kooltaan vaikka 700L kaksiosaisena, jolloin tulistuslämpö ajetaan yläosaan ja sen alkulämpötila on vaikka 20 astetta. Tästä saadaan nyt helposti laskettua hyötysuhde ja eroja tulisi varmasti. Toimittajien helppo valita tuon kokoluokan pumppu.
Koska tuo varaajan alkulämpötila ei palvele vaihtoventtiilipumppuja ne voitaisiin testata erikseen ja ne kytkettäisiin samaan kuormaan vaikka 200L puskuripöntöllä.
Sama testi sitten vaikka 1kW kuormalla plus noilla samoilla käyttövesikuormilla, jolloin saataisiin vähän kuvaa vuosihyötysuhteesta. Lämpötilat voisi olla vaikka 5/30. Edelleenkin tuo isompi tulistinvaraaja estää eri tekniikoiden suoran vertailun, mutta antaa kuitenkin hyvin suuntaa..
Vaikka testitulokset olisi lähellä toisiaan tulee se lopullinen ISO ero aina siellä loppukäyttäjän taloudessa. Miten asennusfirma osaa säätää lämmönjaon ja tuoton niin että ollaan lämpöpumpulle optimaalisessa olosuhteessa eli tehdään vain niin lämmintä vettä kuin kulloinkin on tarpeen. Esim termostaattien käyttö saattaa vaikuttaa hyötysuhteeseen todella paljon jos järjestelmää ei ensin ole säädetty ilman niitä.
Toisissa pumpuissa tuo säätö on todella hankala ja toisissa todella helppo. Sitä puoltakin voisi testissä vähän penkoa..