Meillä on kesäkuussa 2008 asennettu 8Kwh Diplomat. Alkuaikoina (myös kesällä käyttövesi-asennossa) sen kv-sykli kesti reilut 20 minuuttia ja syklin lopussa näytön varaajasymboli tuli aina täyteen, mikä tarkoittaa, että alalämpö on useita asteita yli käynnistysrajan (40 astetta).
Nyt tilanne on se, että jos vettä ei edes käytetä ja varaajan luonnollisesti viilentyessä alaraja laskee 40:n (ei edes alle sen) ja kv-sykli alkaa, kestää sykli vain reilut 10 minuutia, jonka aikana ylälämpö nousee muutamalla asteella, mutta alalämpö ei nouse ollenkaan tai korkeintaan asteen.

Jos alalämpö laskee kulutuspiikon takia monella asteella alle kännistysrajan, käy pumppu ensiksi tuon reilun 10 minuutin syklin ja sen jälkeen viiden minuutin välein monta muutaman minuutin sykliä, koska menovesi nousee hetkessä painekatkaisuun. Todella kompuraa rasittavaa pätkäkäyntia.

Lämpö ei siis tunnu siirtyvän kierukasta käyttöveteen.
Olen ollut yhteydesä laitteen toimittajaan, koska siinä on vielä takuuta vajaat kaksi vuotta. He ovat sitä mieltä, että kierukan pintaan on kertynyt kalkkikerros, joka estaa lämmön luovutuksen ja siitä syystä menoveden lämpö nousee niin nopeasti painekatkaisuun.
Mitä raatilaiset tästä ajattelevat?
Vaikka ala-anturi olisi viallinen, ei se selitä lyhentyneitä käyntiaikoja.
Olisi mukava tietää, millaisia kv-käyntiaikoja muilla diplomaateilla on. Meidän pumppu on siis kesät käyttövesiasennossa.