Kiitos "Rambo", höyrystimen tyyppi löytyy tosiaan eristeen alta. Se on samallalailla edestäpäin luettavissa kuten lauduttimenkin tyyppinumero. Itselläni eriste liimautui takaisin hienosti.
Meillä kone tosiaan jauhaa melkein kokoajan kuten käyttöötunneista voit päätellä. Laitoin laitteen sähkövastuksille viikoksi tammikuun alussa, joten siitä kertyi osaksi näitä L1 81 ja L2 46 tunnit. Käyttöveteen on mennyt 220h ja meillä on leivinuunissa (n.2500kg kasa) joka kolmas päivä tulet.
Kokonaisveden kulutus on n.8M3 kuukaudessa neljältä henkilöltä.
Tällähetkellä kaivosta tulee 0 asteinen ja menee -6 asteinen vesi. Myöskään emme ole vielä tulossa - asteiden puolelle joutuneet! Valitettavasti kiinnitin huomiota pumpun käyntiin vasta joulukuussa, joten en tiedä/muista kaivon lämpöarvoja syksyn osalta.
Anturit on säädetty kaivoveden todelliseen lämpötilaan.
Liuoksen vahvuus on 32%
Liuospuolen pumppu on täysillä ja lämmitys- 2 nopeudella. Eron on noin 5 astetta. Ajoin myös lämmitysvesipumppua 1 nopeudella, jolloin ero menevässä ja lähtevässä nousi 8-9 asteeseen, mutta asentajien mielestä lauduttimelle menevä vesi oli liian haaleaa ja pumppu laitettiin 2. Kierto kyllä riitti pitämään lattiat lämpimänä ykköselläkin. Vaihtoventtiilin toiminta on tarkastettu.
Eniten huolissani omalta kohdalla olen tästä, että kompuran teho ei näyttäisi olevan edes 6KWh, (villi veikkaus on n.5KWh, omaa mittaria pumpulla ei ole) joten pumppun Cop jää kyllä aika "alhaiseksi" vai jääkö?
Tästä syystä ja verraten myös sinun "ongelmiisi" päädyin kysymään kompuran ympärillä olevista lämmöntuottokomponenteista.
Meillä myös molemmat osat on valmistettu 2008. Olisi tietenkin mukava jos joku toimivan pumpun omaava laittasi omien TWS8 pumppun höyrystimen/lauduttimen tiedot tänne, kiitos.